С годините станах по-мъдра и осъзнах, че хората в обкръжението ни са много важни за нашия успех и щастие. Когато се отървах от някои хора от живота си, станах щастлива и успешна.

Стойте настрана от следните личности:

Двуличните

Една стара приятелка беше истинска лицемерка. Имах и други приятели, които бяха същите като нея. Казваха ми добри неща в очите и разпространяваха клюки зад гърба ми.

Завистливите

Има хора, които завиждат и за най-малките неща. Когато споделиш нещо добро с тях, всичките ти планове се провалят. Забелязах повече от веднъж, че след разговор с такива „приятели“ проблемите и неприятностите изпълзяваха от нищото.

Егоистичните

Имаше такъв период, в който бях заобиколена само от хора, които търсеха изгода. Едва наскоро осъзнах това. Половината от приятелите ми са били в живота ми водени от меркантилни подбуди. Когато започнах да отказвам да им помагам, те сами се отдръпнаха.

Мрънкащите

Гледам да не се оплаквам на никого. Ако искам да се оплаквам, отивам на психолог. Хората, които постоянно хленчат, ви зареждат с негативна енергия, стоварват товара си върху вас. Реших да си запуша ушите веднъж завинаги за такива хора.

Обсебващите

Обаждания, съобщения, посещения без предупреждение – такива приятели ме напрягаха много. Досадните въпроси и контролът не са признак на нормална връзка, защото разрушават личните граници. Имам си свои дела и сега ги поставям на преден план.

Ако искате да сте щастливи, богати и успешни, хората в обкръжението ви трябва да ви импонират.