НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Защо не бива да носите едни и същи дрехи два дни подред?

Защо не бива да носите едни и същи дрехи два дни подред?

0
Едни и същи дрехи не бива да се носят два дни подред

Вярно ли е, че не трябва да носите едни и същи дрехи два дни? Чистите дрехи са отличителен белег на всеки спретнат човек. Всеки знае това. Въпреки че, понякога изглежда, че не е така. Например, в транспорта понякога просто искате да дадете на някои хора безплатни дезодоранти.

Анна живее и работи като учителка в Турция. Тя научила езика и благодарение на връзките на съпруга си получила работа в добро училище. Но запознаването с местните традиции не се случило толкова бързо, колкото би й се искало. Ето защо, без да се замисли, два дни подред, тя отишла на работа с едно и също облекло.

„Веднага забелязах, че ме гледат някак накриво. Влязох в дамската тоалетна, огледах се, проверих всичко. Но, не забелязах нищо нередно. Тогава защо всички ме гледат така? ” Чудех се дълго време, докато не реших да задам този въпрос на собствените си ученици. И тогава едно момче плахо каза, че появата ми с едни и същи дрехи може да означава, че не съм нощувала вкъщи.

Нови традиции, нови правила, на всеки се случва.

Но понякога чистите дрехи не са само въпрос на традиции.

Цените за топли дрехи сега са високи. Но е по-добре да не купувате евтини блузи. Те няма да ви стоплят и могат да провокират появата на пъпки по кожата. Освен това, преди да купите, ви съветваме внимателно да прочетете състава на тъканта. Желателно е блузата да е от 70% вълна.

Обърнете внимание и на факта, че въпреки че, вълната е топла, тя е прилично бодлива. Ако имате изключително чувствителна кожа, тогава можете да потърсите по-деликатни видове вълна, например, алпака или мериносова вълна. Меките кашмирени пуловери ще бъдат много приятни за тялото, но са скъпи. Ако сте готови да отделите повече пари и внимателно да се грижите за такива дрехи, тогава купувайте, без да се замислите.

Пуловерът от мохер е стилен и практичен елемент от гардероба на всяка дама. Изглежда много нежно и елегантно. Само имайте предвид, че космите му лесно се полепват по други дрехи.

Един обикновен памучен пуловер може да бъде истински подарък от съдбата. Достъпен е, не увисва, не полепва по други дрехи.

Но едва ли ще ви стопли по време на дълги разходки на чист въздух. Бъдете много внимателни с дрехите от синтетични материали. Най-добре е да ги носите само на закрито и за кратко. В противен случай рискувате да измръзнете добре.

Съществува риск и от появата на неприятна миризма на пот, защото кожата просто не може да диша нормално. За да разрешите този проблем, трябва да действате комплексно. Изберете не само дрехи от естествени материи, но и подходящ антиперспирант.

Освен това е препоръчително да обмислите внимателно плана за пране на тежките и топли дрехи. Те ще съхнат дълго време, но в съвременните реалности често е необходимо да се пести електроенергия. На помощ идва уредът за гладене на пара. Той не само освежава дрехите, но и помага за премахване на неприятните миризми, благодарение на високата температура.