НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Чужди хора се грижат за дъщеря ми

Чужди хора се грижат за дъщеря ми

0
Няма кой да вземе дъщеря ми от детската градина

Отглеждането на дете не е лесно, особено когато и двамата родители работят. Много баби и дядовци помагат в такива ситуации, но други не го правят.

Със съпруга ми имахме надежден план. Преди раждането на детето ни да вземем ипотека, а аз да работя до деветия месец. След това да изляза по майчинство. Когато дъщеря ни навърши три години да я дадем на детска градина, за да мога да работя на пълен работен ден.

Фирмата на съпруга ми, обаче, претърпя сериозни загуби, така че заплатата му беше драстично намалена. Детето беше само на две години, а аз бях без работа. Трябваше и аз да допринасям за семейния бюджет. Изпратих дъщеря си на детска градина и започнах на първата работа, която намерих.

Отначало всичко беше наред, но работният ми график се промени. Сега няколко дни в седмицата работя до 20:00 часа. Съпругът ми обикновено се прибира в 22:00 часа.

В тези дни няма кой да вземе дъщеря ми от детската градина.

Обадих се на майка ми и я помолих да вземе дъщеря ми. Тя, обаче, каза, че не може, защото има план за медитация. След като се разведе с баща ми, тя напълно се потопи в търсенето на себе си или нов мъж. Така и не разбрах, имаме много кратки разговори с нея.

Свекървата е пълна противоположност на майка ми. Тя е изцяло заета с домакинството, съпруга си и по-малките си синове. Тя също няма време за внучката си. При две баби няма на кого да разчитаме.

Говорих и с двете няколко пъти, молейки ги за помощ. Достатъчно е да вземат детето от детската градина. Не искам повече. Но когато им се обадя с молба, те винаги имат оправдания. През последния месец плащам допълнително на жена, която да взема детето. Трудно се справяме финансово. И много ме боли, че най-близките хора ни изоставиха в най-трудния за нас период.

Ние не искаме пари, сами си плащаме за апартамента. Толкова ли е трудно да вземеш дете от детска градина и да го прибереш?

Тази детска градина е практически, залепена за къщата на майка ми. Тя, обаче, е заета със себе си. Трябва да разчитам само на себе си.

Но и двете баби да не разчитат на нас за помощ на стари години. След като ние се справяме сами, нека тогава разчитат на собствените си сили. Може би греша. Но не виждам друг изход.

Какво мислите за тази ситуация? Дали тази работеща майка е взела правилно решение?