НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Със свекърва ми забременяхме по едно и също време, но не очаквах...

Със свекърва ми забременяхме по едно и също време, но не очаквах такова предложение от нея

0
Свекърва ми забременя, но аз също съм бременна

Свекърва ми забременя, въпреки възрастта си. Ще родим по едно и също време. Наскоро получих примамливо предложение от нея, но не знам как е правилно да постъпя.

Омъжена съм от 3 години. Когато разбрах, че чакам бебе, щастието ми нямаше граници. Веднага щом съпругът ми съобщи на майка си тази радостна новина, той разбра, че скоро ще има брат или сестра.

Свекърва ми е на 42 години. Тя се омъжи за втори път сравнително наскоро. Нямах представа, че ще реши да забременее на тази възраст. Но не съм аз тази, която ще я съди. Въпреки че, честно казано, разчитах на нейната помощ, защото все пак е бъдеща баба. Нещата в работата ми вървят добре, затова реших, че не мога да изляза в отпуск по майчинство.

Веднъж й споделих, че е жалко да напусна работата си. Затова, тя ми предложи добър изход от тази ситуация. Каза, че ще излезе в отпуск по майчинство и ще се грижи за двете деца, ако й давам половината от заплатата си.

Вече се съгласих, но реших да се посъветвам с майка ми. Тя ми каза какви са капаните. Няма да мога да храня бебето си с мляко и ще трябва да премина на адаптирано мляко, което е много скъпо. Второ, изобщо няма да мога да си почина, защото никой няма да свърши домакинската работа вместо мен. Така че, ще бъда ангажирана през цялото време, без да мога да обърна внимание на детето си.

Финансовата печалба ще бъде минимална, предвид споразумението със свекървата. Мама не проумява как мога да се впусна в такова приключение. И не разбира как свекърва ми може да иска пари, за да гледа собствения си внук.

Не знам какво да правя. Ще мога ли да съчетавам работа, майчинство и домакински задължения? Може би е по-лесно да си намеря бавачка?

Какво мислите?