НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Ето как накарах сина и снахата да поддържат идеална чистота в дома...

Ето как накарах сина и снахата да поддържат идеална чистота в дома си

0
В дома на сина и снахата цари идеална чистота

Домакинските задължения са безкрайни и никой не иска да прекарва цялото си свободно време за тяхното изпълнение. Но все пак трябва да чистите, перете, гладите и внасяте уют в дома си.

Със съпруга ми разглезихме сина ни. Просто си затворихме очите за мързела му. Аз почиствах стаята му и исках поне да му покажа нагледно как се поддържа ред и чистота в дома. Това, обаче, не проработи.

Когато синът завърши и си намери работа, в живота му се появява любовта. Месец по-кънсо те вече се подготвяха за сватба.

Със съпруга ми имахме апартамент, който давахме под наем. Тъй като, родителите на снахата не искаха да им помогнат по никакъв начин, а самите те живееха на село, решихме да им дадем апартамента.

Младите бяхма много щастливи. Все пак ги предупредих да поддържат ред в апартамента, защото не обичам недобросъвестните хора. Обещаха ми да го направят.

Дори направихме козметичен ремонт и сменихме обзавеждането, за да са доволни децата.

Родителите на снахата нямаха желание да помогнат и приемаха всичко за даденост.

След сватбата се виждахме рядко. Поддържме връзка предимно по телефона. Шест месеца по-късно реших да отида при децата и да видя как живеят. Снахата ме посрещна в сънено състояние – вчерашен грим, износена нощница, мазна коса. Синът не изглеждаше по-различно.

“Деца, поглеждали ли сте се в огледалото?”

Влязох в апартамента през планина от обувки и няколко кутии. Носеше се ужасна миризма на цигари и боклук. Банята беше в окаяно състояние. Очевидно през цялото това време снахата не я е измила нито веднъж.

Синът и снахата забелязаха недоволството ми.

“Имате една седмица да почистите апартамента. В противен случай, повече няма да живеете тук. И не забравяйте да се изкъпете.”

Децата знаят, че не говоря празни приказки. Те изчистиха и подредиха всичко за една седмица и ме посрещнаха много добре. Чистотата беше просто перфектна.

Снахата дори поднесе чай и сладкиш. Бях изненадана от кулинарния й талант, защото си мислех, че изобщо не умее да готви.

Те се извиниха и ме увериха, че това няма да се повтори повече. Година по-късно им прехвърлих апартамента.

Оттогава в дома на децата цари идеална чистота. Мисля, че и моят принос за това е налице.