НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Избелване на белите дрехи без белина

Избелване на белите дрехи без белина

0
Избелване на дрехите с домашни средства

С времето и заради честото носене, белите дрехи придобиват жълтеникав или сивкав оттенък, което ги кара да изглеждат износени и стари. За да възвърнат оригиналния си цвят и да запазят белотата си за по-дълго време, има редица трикове, които са полезни при избелване на дрехи.

Споделяме ви най-ефективните начини за това. Опитайте ги у дома и вижте как дрехите ви стават отново искрящо бели.

Напълнете леген с вода. Добавете перилен препарат и сок от два лимона и малко сол. Накиснете дрехите и ги оставете за около 30 минути. След това изплакнете обилно с вода и можете да ги изперете, както обикновено. За да подсилите ефекта, оставете ги да изсъхнат на слънце. Този домашен разтвор е добър за памучни дрехи.

В случай, че искате да избелите вълнени дрехи и деликатни тъкани, те трябва да се изперат със студена вода и препарат и след това по време на изплакването да се добавят 2 супени лъжици кислородна вода. Дрехите ще изглеждат като нови.

За да избелите ризи, изсипете в леген половин чаша кислородна вода и добавете малко вода. Накиснете ризата за 7 минути. След това изплакнете и изперете ризата, както обикновено.

Белите ленени покривки, които не се използват често и се съхраняват в шкафа, придобиват жълтеникав оттенък. За да възвърнат първоначалния си бял цвят, накиснете ги в сурово мляко за един час. След това ги изперете. Избягвайте използването на белина, тъй като те ще станат още по-жълти.

Ако по дрехите има едно или повече жълтеникави петна, използвайте лимон за премахването им. Изтъркайте петната или зоните, които са загубили първоначалната си белота, оставете да изсъхнат на слънце и изперете с топла вода.

Изпробвайте тези прости начини за избелване на дрехи!