НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Свекърва ми не бива да живее с нас, но съпругът ми не...

Свекърва ми не бива да живее с нас, но съпругът ми не ме разбира

0
Свекървата трябва да бъде настанена в старчески дом

Здравословните проблеми при много възрастни хора са едни и същи. Но когато става въпрос за деменция, всичко останало изглежда просто дреболия.

Свекърва ми е от онези жени, които никога няма да се намесят в чуждите работи с непоисканите си съвети. Отношенията ни бяха топли. Но това не означава, че съм готова да живея с нея.

Лекарите я диагностицираха с деменция и казаха, че трябва да се грижим за нея. Първата ми мисъл беше, че свекървата трябва да бъде настанена в старчески дом. Не ние със съпруга ми трябва да се нагърбваме с грижите за нея.

Първо, имаме две деца. Второ, и двамата работим на пълен работен ден. Ние физически няма да можем да се справим. Мислех, че всичко е толкова очевидно. Но съпругът ми мисли по друг начин. Той каза, че майка му ще живее с нас. Вярва, че всички заедно можем да се грижим за нея.

И когато попитах съпруга ми колко години, според него, ще продължи това, той каза, че не го интересува. Явно изобщо не мисли за нашето бъдеще. Синовете ни наскоро станаха на 7 години. Не искам да растат в такава нездравословна атмосфера и да виждат как баба им гасне. Освен това не съм готова да съм в постоянно напрежение. Наистина ли е толкова трудно за разбиране?

Предложих на съпруга ми майка му да бъде настанена в старчески дом. Не виждам нищо лошо в това. За нея ще се грижат професионалисти. Това е сериозно заболяване. Тя ще живее с него до края на живота си.

Но съпругът каза, че е обещал на покойния си баща никога да не причини това на майка му. Според него това е срамно. Не казвам да я изпратим в първия свободен дом. Готова съм да дам пари за най-доброто място, особено след като можем да си го позволим. Защо да усложняваме нещата?

Не знам какво да правя. Съпругът ми дори не иска да ме изслуша. Постоянно се караме на тази тема. Виждам, че децата страдат заради това. Майка му по-важна ли е за него от нас?

Деменцията е сериозно заболяване, с което е наистина трудно да се справим без помощта на професионалисти. Въпреки че казват, че в кръга на близки хора, всъщност е по-леко за болния да живее с това заболяване.

Но не пренебрегвайте съветите на лекарите! Не забравяйте, че всеки случай е специфичен. Просто трябва да се приспособиш към новия живот и да го приемеш такъв, какъвто е.

Какво бихте направили, ако бяхте на мястото на героинята на тази история?