НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Защо да използвате дафинови листа при прането на дрехите?

Защо да използвате дафинови листа при прането на дрехите?

0
Дафинови листа при пране на дрехите за запазване на цвета

Дафиновите листа са незаменими помощници в домакинството. Служат като идеалната подправка, а също така помагат при прането на дрехи. Но защо точно дафинови листа при пране на дрехите да използвате? Днес ще говорим за това.

Не са ви необходими скъпи препарати, достатъчни са само няколко дафинови листа.

Дрехите губят цвета си заради честото пране. Оказва се, че дафиновите листа могат да ви помогнат да запазите цвета и да го направите по-ярък. След такова пране дрехите ще изглеждат освежени.

Разбира се, не трябва да слагате дафиновите листа в пералнята просто така. Необходими са някои допълнителни приготовления.

Има два начина за пране с дафинови листа. При първия трябва да смесите 10 дафинови листа с 4 супени лъжици сода за хляб. Сложете ги в малка и не много стегната торбичка. Поставете я в пералнята заедно с дрехите си. Температурата на водата трябва да бъде поне 30 градуса.

Можете да сварите дафиновите листа. Сложете 4 дафинови листа и 4 супени лъжици сода в тенджера. След това я напълнете с вода и я сложете на огъня. Варете около 20 минути, след което охладете течността. Залейте дрехите в дълбок леген с тази отвара и ги оставете за няколко часа. След това ги изперете в пералнята.

Тези процедури ще ви помогнат за възстановяване на първоначалния цвят на дрехите.

Както можете да видите, използването на дафинови листа при пране на дрехите е наистина полезно.