НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Роднините на съпруга ми не искат да разговарят с мен

Роднините на съпруга ми не искат да разговарят с мен

0
Роднините на съпруга ми не искат да разговарят с мен

Мълчах за това доста време, защото смятах, че е погрешно да разказвам на някого за семейните проблеми. Струваше ми се, че ако разкажа на приятелите си колко много ме дразни майката на съпруга ми, отношенията ни с нея само ще се влошат и съпругът ми ще се обиди, че клеветя майка му. Известно време свекървата също не разказваше на никого за нашите караници.

Съпругът ми не канеше често неговите роднини на гости и рядко общувахме с тях. Обикновено се събирахме за празниците. Харесваше ми да прекарвам време с тях и роднините на съпруга ми се държаха добре с мен. Единственото ми притеснение беше, че аз и съпругът ми никога не сме ходили на гости на някой от тях.

Разказваха редовно как някой празнува рождения си ден или сватба, но по някаква причина ние не бяхме поканени. Бях обидена, защото аз имах само майка ми и баща ми, които не обичаха особено да празнуват. Имам далечни роднини, но с тях изобщо не поддържам връзка. Разчитах, че ще се сближа с роднините на съпруга си, а се получи обратното – скарахме се.

Причината за многото ни разправии беше именно свекървата. Разбрах от по-големия брат на мъжа ми, че никой не ни кани на празниците заради мен. Бях много разстроена, защото не общувахме често, но по някаква причина вече ги дразнех с нещо.

“Защо не харесват Кристина?” – попита съпругът брат си.

Не забелязваш ли? Тя иска да те скара с всички роднини и не пуска майка ми да идва у вас, въпреки че не те е виждала отдавна! – отговори брат му.

„Какво право има тя да държи свекърва си далеч от дома ти?“ – започна да се ядосва той.

“Как не я пускаме в дома си? Мама сама искаше да продаде дома си, нали? Просто трябваше да купим този апартамент, защото ти беше задлъжнял, а майка ни спешно се нуждаеше от пари, за да ти помогне. Освен това рядко сме у дома и сменихме ключалките за наша собствена безопасност, защото не знам какво ще прави в апартамента тя без наше знание.”

Съпругът ми се скара с брат си, който незнайно защо ме смяташе за нахална. Малко по-късно съпругът ми се обади на още няколко роднини, които потвърдиха, че абсолютно всички ни обсъждат зад гърба ни и, разбира се, не ни казват за това. Майката на съпруга ми винаги е разказвала на роднините си каква лоша снаха съм и как не я уважавам.

Съпругът ми и аз разбрахме цялата истина едва след няколко години брак и бях изненадана от таланта на свекърва ми да украсява всички истории за мен. На мен самата ми беше интересно да слушам тези истории от роднините на съпруга ми. Но изведнъж осъзнах за какъв ужасен човек са си ме представяли, въпреки че идваха по празниците и ми се усмихваха в лицето, а всъщност са ме смятали за ужасна снаха, която командва свекърва си. Не съм казвала нищо лошо за майката на съпруга ми, а се опитвах да я уважавам, за да не се случват подобни ситуации. Очевидно напразно се опитвах да се отнасям добре с всички.

Бях толкова обидена, че през уикенда взех един куфар с най-необходимите вещи и отидох в къщата на родителите си. Казах на мъжа ми и на всички други роднини, че просто ще отида да помогна на родителите си, защото вече са стари, но вкъщи се чувствах много по-добре, отколкото в апартамента със съпруга ми.

Мина месец и половина и свекърва ми започна да се тревожи защо не се връщам. Каза, че й е скучно, че иска отново моята помощ и започна да има големи здравословни проблеми.

Поради тази причина все пак се върнах, а свекърва ми се извини, че разпространява клюки за мен. Въпреки че приех извинението й, знаех, че никой от роднините й няма да се отнася нормално с мен, тъй като още не ме бяха виждали, но можеха да си представят как се държа само от разказите на майката на съпруга ми.