НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Свекървата се страхува дъщеря й да не се върне при нея

Свекървата се страхува дъщеря й да не се върне при нея

0
Свекървата се страхува дъщеря й да не се върне при нея

Свекърва ми ме мразеше от самото начало. Винаги грешах, едва ли не, бях най-лошата снаха на света. Всичко това продължи 4 години. Но наскоро тя радикално промени отношението си към мен.

Никога не ме е интересувало какво мисли свекърва ми за мен. Имам добри отношения със сина й. Живеем в моя тристаен апартамент. Даваме едностайния апартамент на съпруга ми под наем. Той е наследство от баща му.

Съпругът ми има по-малка сестра, двадесетгодишна студентка. Свекървата винаги ми я е давала за пример. Тя е умна, учи, прави големи планове за бъдещето.

Едва след като изгради кариера, ще мисли за семейство. Отлична домакиня е. Не жена като мен, със средно образование, която бързаше да се омъжи.

На никой няма да му хареса да го сравняват. Когато търпението ми се изчерпа, помолих мъжа ми да говори с майка ми, да й обясни, че тя не е много желан гост с нравоученията си. Вече идва само, след като я поканим и ми е обидена.

Наскоро научих, че скъпоценната дъщеря се жени, и то с коремче. Не беше изградила кариера, дори не беше завършила висше образование. Толкова исках да злорадствам. Толкова години слушам за целенасочената дъщеря и накрая изненада майка си с тази новина.

Между другото и аз чакам бебе.

След подписа младите се нанесоха при свекървата. И двамата са студенти и не могат да си позволят апартамент под наем.

Постоянно се карали. Свекървата се оплакала на съпруга ми и той ми разказа всичко.

Шест месеца по-късно търпението й се изчерпа и тя реши младите да живеят в апартамента на сина й. Тя не може да плаща за апартамент под наем, а ако останат при нея, семейството ще се разпадне. Съпругът ми й обеща да говори с мен и тогава да й даде отговор. Не бях против.

Сега съм най-добрата снаха за нея. Защо?

Просто свекървата се страхува, че ако се разделя със сина й, тогава той ще се премести в апартамента си, а дъщеря й отново ще се върне при нея.