НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Баща ми се появи отново след 26 години

Баща ми се появи отново след 26 години

0
Татко ме помоли за помощ, но не мога да му простя

Никога не съм мислила, че ще ми се случи нещо подобно, но това е моята история. Майка ми ме отгледа сама. Запознала се с баща ми в дискотека. Той дори успял да очарова баба ми, която беше човек от старата школа. Тя била сигурна, че баща ми ще стане идеален семеен мъж.

В първите години от семейния живот всичко било наистина нормално. Той изкарвал прилични пари, подарявал на майка ми скъпи бижута и почивки. Всичко се променило, когато тя забременяла.

Баща ми казал, че все още не е готов да стане баща. Той настоял да направи аборт, но майка ми отказала. Оттогава отношението му към нея се променило драстично. Той започнал да се държи грубо, дори й посегнал.

Заради стреса майка ми родила преждевременно. Тъй като съм родена недоносена, имах някои здравословни проблеми.

Баща ми често пренощувал при приятели или не се прибирал със седмици. Месец по-късно той си събрал нещата и подал молба за развод.

Дори не искам да си спомням как живееше майка ми. Тя работеше усилено, но не се унижаваше да моли баща ми за помощ. Самият той забрави за моето съществуване. Мама се грижеше за мен. Тя направи всичко възможно да не ми липсва нищо и да не се чувствам по-низша от другите деца. Тя трябваше да пожертва много за мен, а баща ми просто пренебрегна съществуването на собствената си дъщеря.

Когато навърших 18 години, реших да потърся баща си. Отказа да се срещне с мен и излъга, че е в командировка. Тогава разбрах, че сме непознати и няма смисъл да се ровя в миналото. Продължих напред, градих кариера и се реализирах във всички възможни области, за да помагам на майка си.

И тогава получих обаждане от непознат номер. Един човек се представи за приятел на баща ми и каза, че не може да се отърве от него. Поискал да живее при него за известно време и не иска да се изнесе. Продиктува номера на баща ми и затвори. Реших да се срещна с татко, за да разбера всички подробности.

Както се оказа, след развода с майка ми той си намерил нова жена, с която планирал да се премести в чужбина.

Цялото недвижимо имущество било записано на името на бащата на съпругата. Той й вярвал и не очаквал предателство от нейна страна. Само преди година тя го изхвърлила на улицата и подала молба за развод. А сега баща ми е бездомник, който обикаля приятели и търси подслон. Няма работа, няма документи.

Татко ме помоли да му помогна. Съжалявам го и бих искала да му помогна, но не мога да простя цялата болка, която причини на майка ми. Той дори веднъж не ме потърси през всичките тези години.

За първи път му дадох пари и го помолих да не ме безпокои. Нека сам се измъкне от това блато, защото не съм му длъжна с нищо.