НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Как да се отървете от мушиците по стайните растения с домашни средства?

Как да се отървете от мушиците по стайните растения с домашни средства?

0
Мушици по стайните растения

Можете да се отървете от досадните мушици по стайните растения по ефективен, естествен и безопасен начин. Методът е доказан и ще ви позволи много бързо да се отървете от вредните насекоми.

Най-често мушиците се размножават върху млади издънки и домашни цветя, след като са били засадени в некачествена почва, в която се намират ларвите. И всички тези вредители споделят един и същ метод на размножаване: чрез ларвите, които са в почвата. Следователно първо трябва да се третират те.

Ларвите на мухите могат да бъдат унищожени много бързо и безопасно с помощта на дафинов лист, който можете да закупите от всеки магазин за хранителни стоки. Съдържа вещества, включително етерични масла, които вредителите не могат да понасят.

Метод номер 1

Отстранете горния слой почва с дебелина около 3 см от саксията, в която се намира растението. След това, вземете 2-3 дафинови листа, накъсайте ги на малки парчета и ги разпределете равномерно по повърхността на почвата. След това добавете прясна почва до предишното ниво. След известно време мушиците по това растение ще изчезнат напълно. Поливайте растението както обикновено.

Метод номер 2:

Вземете 2-3 дафинови листа и ги залейте с 1 литър вряла вода. Оставете да престои ден или два. Изсипете течността в спрей бутилка и, както при първия метод, отстранете горния слой почва и напръскайте обилно повърхността с получения разтвор. Напръскайте и листата на растението.

След такава обработка неприятните мушици по стайните растения обикновено изчезват след няколко дни. Но, ако заразяването е твърде тежко, ще трябва да повторите процедурата.