НАЧАЛО ЗДРАВЕ Нетрадиционен метод за лечение на настинка и мускулни болки

Нетрадиционен метод за лечение на настинка и мускулни болки

0

Има безброй домашни лекове за настинка и кашлица. Може да изглежда невероятно, но можете да се отървете от тези заболявания и симптоми много лесно само с памучни тампони и спирт. Достатъчно е да напоите памучен тампон в 50% спирт и да го поставите в пъпа. Болката веднага се облекчава. По този начин можете да облекчите мускулни болки, спазми или менструални болки.

Уникален лек срещу болести

Ако чувствате, че се разболявате от настинка, грип или имате менструални болки, просто напоете памучен тампон в спирт, изстискайте излишната течност и го поставете в пъпа си. Това е невероятно просто и същевременно много ефективно. Можете също така да покриете памука с целофан или плат, за да не изпадне от пъпа. Този метод действа веднага.

Много хора използват антибиотици за всяка болка, но природните средства са достатъчни, за да се отървете от всички симптоми и да се почувствате отново здрави.

Домашни средства и лекове за настинка

На първо място, не трябва да забравяте меда. Това е продукт със силни антибактериални и противовъзпалителни свойства. Бори се бързо с бактериите, така че ви помага да получите незабавно облекчение.

Витамин С, който се намира в много видове плодове и зеленчуци, също е важен. Най-популярни са цитрусовите плодове, но не е нужно да се спирате само на тях. Като цяло, яжте достатъчно плодове и зеленчуци.

Можете също да използвате етерични масла за облекчаване на настинка. Тези от лимон, грейпфрут, лимонова трева, мащерка, лавандула или канела са най-добри. Просто добавете няколко капки масло към вода, загрейте на слаб огън и след това вдишвайте парата за 10-15 минути.

При болно гърло можете да правите гаргара със смес от 3 супени лъжици ябълков оцет и 200 мл топла вода.