НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Благодарение на този трик ще успеете да налеете точно толкова олио, колкото...

Благодарение на този трик ще успеете да налеете точно толкова олио, колкото ви е необходимо

0
Бутилката с олио никога повече няма да е мазна или мръсна

Бутилката с олио никога повече няма да е мазна или мръсна. Всяка домакиня трябва да знае безброй домашни трикове, които да й спестят време, усилия и пари. Малко хора знаят, че пластмасовата тапа на бутилката с олио може да бъде много полезна. Повечето веднага я изхвърлят в боклука.

Вероятно и вие си мислите, че тя е там само, за да предотврати изтичането на олиото от бутилката, преди да я отворите. Това, разбира се, е вярно, но не е цялата истина. Възможно е и да разлеете олиото в колата си на път от магазина.

Това не е единствената функция на това малко парче пластмаса.

Благодарение на този трик никога повече няма да се притеснявате, че цялата кухня ще бъде изцапана с олио, когато пържите или правите салати.

Този трик отнема 2 секунди.

Когато отваряте нова бутилка с олио, не изхвърляйте пластмасовото уплътнение в кошчето. Вместо това, го обърнете наобратно и го сложете отново в отвора на бутилката. Много е просто, но ползите от този трик са огромни.

Струйката олио ще бъде много по-малка от обикновено, което ви позволява удобно да налеете олио в тигана или да овкусите зеленчуковата си салата.

Бутилката никога повече няма да е мръсна и мазна. Олиото няма да се разлива навсякъде и няма да използвате по-голямо количество, отколкото първоначално сте възнамерявали.