НАЧАЛО ЗДРАВЕ Домашен сироп от хрян при настинка и грип

Домашен сироп от хрян при настинка и грип

0
Домашен сироп от хрян при настинка, по-силен от антибиотик

Този мощен домашен сироп от хрян е по-силен от антибиотик. Хрянът има много силни антибактериални, антивирусни и противогъбични свойства. Съдържа повече витамин С от лимоните (освен това съдържа големи количества витамини от група В, калий и магнезий). Така че е много ефективен за предотвратяване и борба с хрема, проблеми с гърлото (включително сливиците), синусите, настинки и грип.

Лечебното действие на хряна е допълнително подсилено от меда – също отличен естествен антибиотик. Способността му да унищожава вируси, бактерии и гъбички е потвърдена от изследвания.

Във всяка домашна аптека трябва да присъства този домашен сироп. И не само заради състава му, но и защото се приготвя лесно.

Смесете в равни пропорции прясно настърган (за предпочитане на ситно ренде) корен от хрян, качествен мед (напр. липов), може и чаена лъжичка лимонов сок.

Разбъркайте съставките старателно. Прехвърлете в стерилизиран буркан и затворете добре.

Оставя се около три дни, след което се прецежда през дебел тензух. Изсипете течността в буркана. По желание можете да добавите и чаена лъжичка лимонов сок.

Дозировка:

Най-добре е сиропът да се пие три-четири пъти на ден, разреден в топла преварена вода (лъжица сироп на половин чаша вода).

Противопоказания:

Консумацията на домашен сироп от хрян трябва да се ограничи или напълно да се избягва от хора с язва и гастрит, бъбречни и чернодробни заболявания, както и от кърмещи майки.