НАЧАЛО ЗДРАВЕ Чесновото масло помага за възстановяване на болните стави

Чесновото масло помага за възстановяване на болните стави

0
Как действа чесновото масло при болезнените стави?

Как действа чесновото масло при болезнените стави? Много хора отбелязват, че след курса на лечение с маслото се подобрява подвижността на ставите или гръбначния стълб.

Чесънът от дълго време се използва за лечение на много заболявания. Ще помогне и при болки в ставите.

Чесновото масло се приготвя лесно. Ще ви трябват 400 г обелен чесън, нерафинирано растително масло и буркан от 1 литър.

Най-добре е да използвате студено пресовано масло, няма значение дали е слънчогледово, зехтин или каквото и да е, стига да е нерафинирано.

Чесънът се смила в блендер и се прехвърля в буркана, залива се с олиото. Затворете буркана с капак и го поставете на тъмно и хладно място, но не в хладилник.

Съдържанието трябва да се разбърква ежедневно. След 14 дни маслото е готово за употреба. Прецедете и можете да започнете да се лекувате.

Правете компреси всеки ден. По-добре е да направите процедурата вечер, след което веднага да си легнете. Първо се масажира болезнената точка, след което се взема малко масло и се втрива обилно за няколко минути. След това, ставата се увива с еластичен бинт и вълнен (не синтетичен) шал. На сутринта компресът се отстранява, ставата се измива с топла вода. Курсът на лечение е 2 месеца, без прекъсване дори за ден.

Противопоказания:

Чесновото масло не трябва да се използва в следните случаи:

  • при остри възпалителни заболявания на ставите: артрит, бурсит и др.
  • при всяко инфекциозно заболяване
  • при температура – ​​ако се разболеете по време на курса, спрете и започнете отново
  • алергична реакция, възникнала при използване на маслото
  • гнойни заболявания на ставите
  • драскотини или други увреждания на кожата

Ползите от чесновото масло:

Помага при заболявания, причинени от дегенеративни промени в ставите. Болест, която засяга големите стави, се нарича остеоартрит. Ако патологичният процес е засегнал гръбначния стълб, тогава говорим за остеохондроза. И двете състояния могат да бъдат лекувани с чесново масло.

Как действа чесновото масло?

Заболяването започва с постепенно намаляване на количеството на синовиалната течност, която служи за смазване на ставите. Кръвообращението в засегнатата област се влошава, ставата не получава необходимите хранителни вещества. В резултат на това хрущялната тъкан първо отслабва, а след това постепенно изтънява. Хрущялът започва да се замества от костни израстъци, които не само причиняват силна болка, но и деформират ставата. В напреднали случаи може да помогне само операция за смяна на става.

Разбира се, чесънът няма да помогне на пациента, чиято става вече е практически обездвижена. Колкото по-рано започне лечението, толкова по-големи са шансовете да се отървете от артрозата. Маслото ще възстанови кръвообращението, ще облекчи болката и възпалението. В този случай трябва да следвате специална диета, предписана от лекар, да правите терапевтични упражнения, да отидете на физиотерапия.

Невъзможно е да се излекувате само с чесново масло, защото болестта изисква комплексно лечение.