НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Поставих снаха ми на мястото й след думите й на рождения ми...

Поставих снаха ми на мястото й след думите й на рождения ми ден

0
На рождения ми ден снахата ме обиди пред всички

Брат ми е женен за жена, която е с четири години по-голяма от него и една година по-голяма от мен. Поради тази причина тя смята, че може да командва всеки, дори и нашите родители. Като цяло тя е от категорията на хората, които не си мълчат, независимо дали ги питат за нещо или не. Тя винаги говори по доста груб начин, смятайки себе си за пряма. Мисля, че просто е невъзпитана.

Семейството ни е много сдържано и снаха ми се възползва от това. Просто ми омръзна да я търпя.

Дори на сватбата си тя се показа в целия си блясък. Осмели се да каже, че родителите на съпруга й дължат подарък за младите. Това въпреки факта, че те платиха за всичко и им дадоха малко пари.

Исках да се изправя срещу нея още тогава. Но баща ми ме спря. Помоли ме да не развалям празника на брат ми, а и на тях. Отне ми много усилия, за да замълча.

Няколко месеца след сватбата беше рождения ден на майка ми. Снахата й подари ваучер за салон за красота, в който се споменаваше занемарения външен вид на свекърва й. Една жена не трябва да изглежда така на никоя възраст. А това го казва жена с патешки устни и огромни мигли.

Помолих брат ми да поговори със съпругата му. Трябва да има поне малко такт и да не изрича всичко, което й идва на ум, без дори да помисли за последствията. Но явно се страхуваше да говори с нея и тя продължаваше да се държи по същия начин.

На рождения ми ден, тя каза пред всички, че е време да помисля за деца. Вече остарявам и никой няма да се ожени за мен. Затова е необходимо да се погрижа да има кой да ми помага на стари години.

Не стига, че е по-голяма от мен, но и не блести с красота и смее да говори такива неща на моя празник. Търпението ми се изчерпа. Учтиво й благодарих, че благоволи да размърда устните си и да произнесе реч без грешки. Радвам се също, че тя успя да скочи в последния вагон на заминаващия влак, наречен “брак”, благодарение на брат ми. Той има лош вкус от дете, така че тя имаше късмета да привлече вниманието му. Сега тя може да се гордее, че е изтеглила късметлийския билет за несамотна старост.

На снахата не й се вярваше, че някой от роднините ще се осмели да я постави на мястото й. И вече не ми пука. Нека ме смятат за груба и невъзпитана, но снахата ще бъде по-тиха от водата.