НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Разбрах за тайната на бъдещата ми снаха преди сватбата, но не казах...

Разбрах за тайната на бъдещата ми снаха преди сватбата, но не казах нищо на сина си

0
Надявам се снаха ми никога да не разкрие истината за детето

Родителите на бъдещата ми снаха живеят съвсем близо до нас – на съседната улица. Децата ни учеха в един клас. Така че, се познават отдавна, но станаха по-близки, едва когато влязоха в университета.

Преди няколко месеца Кирил реши да премине в задочна форма на обучение, защото искаше да си намери работа, тъй като Нели забременя и сега синът ми трябваше да я издържа. Снахата продължава да учи, но в петия месец от бременността смята да премине на дистанционно обучение. Все още не й личи, че е бременна.

Докато снахата е в третия месец, можем да организираме сватба за нашите деца.

Реших да отида при родителите й да поговорим за това. Когато се приближих до оградата им, ги чух да обсъждат нещо на висок глас, така че реших да седна и да послушам за известно време.

“Какво ще правим, за да не се досети Кирил, че това дете не е негово?” – попита свекърът.

“Ако Кирил и Нели се оженят, тогава ще му бъде трудно да изостави детето, а ако се разведат, тогава поне ще плаща издръжка, най-важното е да не казваме истината. Ще си мълчим, за да не съсипем живота на дъщеря ни.”

Ядосах се, но реших, че няма смисъл да вдигам скандал и просто си тръгнах. Майката на Нели ме забеляза да минавам покрай оградата и се досети, че съм чула разговора им. Затича се към мен, падна на колене и започна да ми се моли да не казвам истината на сина си.

“Децата ни много се обичат! Защо трябва да разбиватме сърцата им и да се карат помежду си? По-добре моята Нели да скрие истината от него и те ще живеят дълго и щастливо!”

Когато ми каза това, веднага извади от джоба си пари и ми ги подаде. Трябваше да откажа, но все пак ги взех. Преструвах се, че нищо не знам, и всичко това беше в името на щастието на нашите деца. Сватбата се състоя. Купих апартамент за децата и дори отделих известна сума пари, за да го ремонтират.

Имам и по-малък син, който трябваше да се лекува, а лечението е скъпо. Така че, когато ми предложиха тази сума, просто не можех да кажа, че не ми трябват пари.

Надявам се снаха ми никога да не разкрие истината за детето, защото съм сигурна, че това ще разбие сърцето на сина ми.