НАЧАЛО ЗДРАВЕ Стафидена вода за изчистване на токсините от тялото

Стафидена вода за изчистване на токсините от тялото

0
Стафидена вода за изчистване на токсините от тялото

Консумацията на стафидена вода може да ви помогне да предотвратите, но и да се справите с голям брой здравословни проблеми. Това е стар лек, използван за лечение на проблеми с черния дроб.

Необходими съставки:

  • вода
  • стафиди
  • лимон (по желание)

Вземете 2 чаши вода и 150 грама стафиди.

Кипнете водата. Добавете стафидите и ги оставете да се накиснат за една нощ. На сутринта прецедете тази вода и я загрейте на слаб огън.

Пийте сутрин на празен стомах.

Добавете лимон за по-добър вкус, по желание.

Не пийте нищо през следващите 30 минути.

Какви са ползите за здравето от пиенето на вода от стафиди?

Стафидената вода съдържа добро количество антиоксиданти. Добавянето на лимон към водата, допълнително ще увеличи ползите йа. Това е отлична напитка за детоксикация.

Детоксикира черния дроб

Ще ви помогне да изхвърлите всички вредни токсини от тялото си. Тази напитка подобрява биохимичния процес на черния дроб и помага за пречистване на кръвта.

Регулира стомашната киселина

Тази вода регулира стомашната киселина.

Укрепва имунитета

Стафидената вода има антиоксиданти, които помагат за укрепване на имунната ви система.

Поддържа добро здравето на сърцето

Действа като пречиствател на кръвта и помага да поддържате сърцето си здраво. Елиминира лошия холестерол от тялото ви и това помага за подобряване на здравето на сърцето ви.

Подобрява работата на червата

Стафидите съдържат фибри, които са чудесни за вашата храносмилателна система. Пиенето на вода със стафиди помага за подобряване на храносмилането.

Освен това, предотвратява запек и лошо храносмилане. Редовното пиене на тази вода помага за подобряване на движението на червата.

Помага при отслабване

Пиенето на вода от стафиди сутрин също ви помага да отслабнете. Стафидите са богати на фруктоза и глюкоза, които ви поддържат енергични. Те също имат фибри, които ви карат да се чувствате сити за дълго време.

Предотвратява недостиг на желязо

Пиенето на тази вода е полезно за тези, които имат дефицит на желязо. Стафидите са богати на желязо и помагат за увеличаване на кръвоснабдяването в тялото. Предотвратява анемия.

Подобрява здравината на костите

Стафидите съдържат бор, който помага за образуването на костна тъкан. Стафидите също съдържат калций, който е чудесен за вашите кости.

Пиенето на стафидена вода помага за подобряване на здравината на костите.

Сега, след като, знаете за невероятните ползи от пиенето на вода от стафиди, не забравяйте да я включите в ежедневната си диета.