НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Налага се да избирам: Лично щастие или отговорност към родителите

Налага се да избирам: Лично щастие или отговорност към родителите

0
Майка ми не иска да разбере, че си имам личен живот

Баща ми се разболя, беше майстор по планинско катерене, майка ми също не остана по-назад от него. Те винаги са били активни, изпълнени с живот, никога не са ходили в болница и никога не са се оплаквали от здравето си. Мислех си, че винаги ще бъде така.

Но преди около година баща ми започна да развива заболяване, наречено амиотрофична латерална склероза. Просто казано, това е нелечима, непредсказуема болест, при която нервите на цялото тяло бавно умират. Това не стигаше, но в този момент ми се налагаше да напусна страната.

Съпругът ми дълго време чака договор за смяна на местоработата и сега мечтата му се сбъдна.

Майка ми не иска да ме разбере, смята че избирам съпруга ми пред баща ми. Когато казвам, че той е баща на децата ми, майка ми не иска да ме слуша. Ще помагам финансово и ще плащам за медицинска сестра, но родителите ми се държат грубо с мен.

Смятат, че ние (аз и децата ми) трябва да се преместим в тяхната къща и да живеем там. Както и да е, опитах се да обсъдя този въпрос със съпруга ми. Той смята, че трябва да се установим в друг град, да запишем децата в ново училище и ако всичко е наред, тогава мога да посещавам родителите си по-често.

Той не вижда други възможности. Но това не се харесва на майка ми, тя казва, че искам да избягам и да оставя нея и болния ми баща сами. Майка ми дори е съгласна да се разведа.

Искам да имам собствен житейски опит, собствено семейство и не искам да остана в къщата на родителите си до края на живота си. Няма как да намеря изход от тази ситуация.

Вие какво ще ме посъветвате в тази ситуация?