НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ След коледното парти останах без съпруг и без работа. Не знам как...

След коледното парти останах без съпруг и без работа. Не знам как да продължа живота си

0
Разбрах за изневярата на съпруга ми точно преди празниците

От няколко години ходя на коледното парти със съпруга ми. По-забавно е заедно, както се казва. Само че, този път беше различно.

Партито беше страхотно. Забавлявах се, участвах във всички игри. Но, когато се върнах на масата, съпругът ми, не беше там.

Веднага тръгнах да го търся. Питах колегите, може би някой е видял нещо. Накрая излязох на улицата, където всъщност го открих. Той не беше сам, а с моята шефка Ангелина. Те не ме забелязаха и водеха приятен разговор. Тогава съпругът ми прегърна Ангелина и започна да й шепне нещо в ухото. Разбрах за изневярата.

Не наруших тяхната идилия. Просто си взех нещата и се прибрах. Съпругът ми се прибра след няколко часа. Толкова беше пил, че дори не забеляза, че съм се прибрала без него.

На следващата сутрин реших да говоря с него. Съпругът ми се извини, каза, че отдавна е искал да ми признае всичко, но се е страхувал. Връзката им продължава от година.

Всичко започнало случайно. Когато идваше да ме взима от офиса, той често си говореше с Ангелина. Просто се влюбил и в нея открил сродната душа.

“Тя е различна” – каза съпругът ми, гледайки ме с невинни очи.

Разбирам всичко. Само не ми е ясно защо трябваше да ме лъже цяла година. Новата година е провалена. Но още повече ме боли да осъзная, че животът ми е съсипан.

Дадох срок на съпруга ми да се изнесе до вечерта. Няколко часа по-късно вкъщи нямаше нито една негова вещ. Вероятно е с Ангелина. Цяла вечер мислих за това. Започнах да разглеждам стари снимки, припомняйки си миналото. Защо го направи? Толкова добре си живеехме.

Защо мъжете напускат добрите жени? Не разбирам, може би съм мърморила често? Каквото и да си мисля, миналото няма да се върне. Прекарах Нова година сама. Можех да отиде при майка си, но не исках да я разстройвам.

Когато се върнах на работа, Ангелина ме извика и каза, че е по-добре да си взема почивка за кратко. Бях ценен служител и тя дори се опита да ме убеди да остана. Но това е просто нелепо. Видях колко й е неудобно. Вероятно така трябва да се чувстват жените, които отнемат мъжете от семействата им.

Сега нямам нито съпруг, нито работа. Не знам как да продължа живота си. Или по-скоро как да намеря сили, за да започна всичко от нулата. Обвинявам се и мисля, че съм направила нещо нередно. Казват, че както празнуваш Нова година, такава ще бъде цялата година. Страх ме е да си представя какво ми предстои.

Тази история показва, че неприятностите могат да се случат в най-неочаквания момент. Хората се предават един друг и не можем да избягаме от това. Проблемът е по-скоро, че не всеки има смелостта веднага да признае предателството си.

Ако съпругът й беше признал, че се е влюбил в друга, щеше да й бъде по-лесно да преживее този труден период от живота си.

Вие сблъсквали ли сте се с подобен проблем?