НАЧАЛО ЗДРАВЕ Искате да се отървете от запека и да отслабнете? Пригответе проста домашна...

Искате да се отървете от запека и да отслабнете? Пригответе проста домашна рецепта!

0
При храносмилателни проблеми консумирайте рецепта с чиа!

Всеки човек е страдал от запек или храносмилателни проблеми в даден момент. При храносмилателни проблеми и запек, просто опитайте следната рецепта. Благодарение на нея можете не само да регулирате изпразването на червата, но и да отслабнете само за седмица.

Целият храносмилателен тракт ще бъде прочистен. Ако съчетаете тази благоприятна за храносмилането рецепта с подходящо здравословно хранене, ще достигнете и до важната фаза на превантивното прочистване на организма.

Благодарение на тази смес тялото ви ще се детоксикира много ефективно и метаболизмът ви ще се ускори.

Необходими продукти:

  • 200 мл вода
  • 1 с. л. от чиа
  • 2 сини сливи
  • 1 лимон

Начин на приготвяне:

Накиснете сливите във вода за една нощ, за да омекнат. На сутринта извадете сините сливи и към останалата вода добавете сока от един лимон и лъжица семена от чиа. След десет минути разбъркайте внимателно и върнете сливите обратно. Всичко се смила добре и се консумира.

Сините сливи ще помогнат на вашите черва и цялостната храносмилателна система да функционират правилно. Помагат най-вече заради високото съдържание на фибри.

Фибрите не само помагат при храносмилателни проблеми, но и регулират нивата на холестерола.

Тази рецепта предотвратява стареенето на кожата, подпомага елиминирането на свободните радикали и съдържа набор от антиоксиданти.

Лимонът ще ви помогне да се отървете от мастните натрупвания в червата, да премахнете много токсини и да стимулирате храносмилателния тракт като цяло.

Семената от чиа подпомагат цялостната функция на храносмилателната система, като премахват токсините от дебелото черво.