НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Скарахме се с дъщеря ми, защото искаше да ми доведе внучките

Скарахме се с дъщеря ми, защото искаше да ми доведе внучките

0
Дъщерята каза, че повече няма да води внучките при мен

Имам общо четирима внуци – от едната дъщеря две внучки, а от втората дъщеря внук и внучка. Обичам да прекарвам време с внуците си, а дъщерите често ги водят при мен. Безкрайно съм щастлива, че ги имам и много ги обичам.

Една от дъщерите ми наскоро се разведе и трябваше да си намери нова, по-добре платена работа. Аз съм работещ пенсионер. Докато имам здраве и сили, ще помагам на децата.

Но напоследък дъщеря ми започна много често да ми води момичетата вечер и това, честно казано, ме изморява малко.

Не, не съм уморена да прекарвам време с внучките. И аз имам нужда от почивка. Аз съм възрастен човек и вече ми е физически трудно да играя с тях дълго време. Децата имат много енергия, което не може да се каже за мен и след работа се прибирам напълно изтощена.

А те се нуждаят от постоянен надзор. Уикендите са единственото време, в което мога да върша домакинска работа и да си почина.

И така, в един от тези уикенди, когато планирах да свърша малко домакинска работа и след това да си почина, дъщеря ми пристигна с внучките и поиска да останат, докато тя решава важните си въпроси.

Но когато й отговорих, че имам свои планове за деня, тя се обиди и каза, че освен да гледам телевизия нямам друга работа в събота. Обясних й, че много се изморявам на работа и искам да се отпусна, макар и пред телевизора.

Дъщерята каза, че повече няма да води внучките при мен. Вече мина цяла седмица, а тя не ми се е обаждала. Надявам се скоро да се сдобрим и всичко да е наред.