НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ако консумирате мед всяка сутрин, ето какви промени ще се случат в...

Ако консумирате мед всяка сутрин, ето какви промени ще се случат в тялото ви

0
Лъжичка мед сутрин на гладно носи невероятни ползи

Започвайте деня с лъжичка мед сутрин! Ще се насладите на вкуса му, ще осигурите енергия на тялото си и ще се възползвате значително от ползите му за здравето и красотата. Медът е чудодеен еликсир, който съдържа витамини, минерали, ензими, аминокиселини, а също и антиоксиданти. Накратко, има много предимства за човешкото тяло.

Ето няколко причини защо да го консумирате не само през грипния сезон:

Ще имате по-здрава кожа

Медът действа като антиоксидант. Това означава, че редовната му консумация ще прочисти тялото ви от токсични и отпадни вещества. Освен антиоксидант, този естествен подсладител има и значителни антибактериални свойства. Ето защо, ако приемате една чаена лъжичка мед всяка сутрин, след няколко седмици можете да забележите, че състоянието на кожата ви ще се подобри значително.

Ще отслабнете

Ако искате да отслабнете, трябва да премахнете сладкото от диетата си, с изключение на меда. Захарта, която присъства в меда, има различен състав от този на класическата тръстикова захар. Освен това, редовната консумация на мед ускорява метаболизма ви и помага за изгарянето на мазнините, което е много важно при отслабване.

Ще намалите нивото на лошия холестерол

Медът понижава нивото на “лошия” LDL холестерол в кръвта и напротив, повишава нивото на “полезния” HDL холестерол. Ограничава отлагането на холестерол в кръвоносните съдове на човешкото тяло.

Ще имате по-здраво сърце

Една чаена лъжичка мед на ден е отлична профилактика на сърдечно-съдовите заболявания. Антиоксидантите, съдържащи се в меда, предотвратяват стесняването на артериите. Консумацията на мед в този случай намалява риска от сърдечна недостатъчност.

Паметта ви ще се подобри и ще бъдете по-устойчиви на стрес

Благодарение на една чаена лъжичка мед на ден ще получите голямо количество полезни за здравето вещества. Те ще осигурят по-добро функциониране на мозъка ви и ще подобрят концентрацията и паметта. Благодарение на редовната консумация на този натурален подсладител ще бъдете и много по-устойчиви на стрес. Допълнително ще ви помогне да успокоите нервите си и да облекчите умората.

Ще имате по-здрав стомах

Медът има антисептично действие. Ако приемате една чаена лъжичка мед всяка сутрин на гладно, ще предотвратите проблеми с храносмилателния тракт. Освен това, медът разгражда микробите при преминаване през стомаха и лекува леки рани по стомашната лигавица.

Естествен антибиотик от мед и чесън

В комбинация с чесън, който също има много силно антисептично и лечебно действие, силата на меда се увеличава десетократно. За да подсилите имунната си система, опитайте тази комбинация от суров чесън и мед.