НАЧАЛО ЗДРАВЕ Балсам за сърцето, черния дроб и стомаха: Правете си чай от тези...

Балсам за сърцето, черния дроб и стомаха: Правете си чай от тези ядки!

0
Чай от овесени ядки за здраво сърце и кръвоносни съдове

Овесените ядки най-често се използват за облекчаване на симптомите на настинка, грип и инфекции. Особено са подходящи за хора, които страдат от повишен холестерол, високо кръвно налягане и повишени триглицериди. За да се възползвате максимално от полезните им свойства, пригответе си чай от овесени ядки!

Овесените ядки винаги са били използвани в традиционната медицина при безсъние, психическо изтощение, физическа умора. Баните с овесени ядки помагат при ревматизъм, подагра, ишиас и някои кожни заболявания. Сламата от овес се използва като антидиабетно, диуретично и антисептично средство.

Полезният чай от овесени ядки е подходящ за укрепване на сърцето и кръвоносните съдове, както и като профилактика на инсулт и инфаркт, стомашни и чернодробни заболявания.

Овесените ядки са богати на мощни фитостероли, вещества, които почистват кръвоносните съдове и тялото от токсини и имат много положителен ефект върху нервната система.

Чаят от овес също се е доказал като добро решение след химиотерапия, а лечебните му свойства помагат на организма да се възстанови. Ако сте любители на овесените ядки, можете да ги похапвате и с пресни плодове.

Овесени ядки с ябълка и орехи

Необходими съставки:

  • 30 г овесени ядки
  • 100 мл вода
  • 1/2 ябълка
  • 1 с. л. мед

Начин на приготвяне:

Изплакнете овесените ядки в цедка, след което ги сложете в малка тенджера.

Залейте ги с вода, колкото да ги покрие и варете пет минути или докато водата се изпари.

След това, добавете настъргана ябълка и една лъжица мед.