НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Разведох се с жена ми и се ожених за сестра й

Разведох се с жена ми и се ожених за сестра й

0
Не постъпих добре с бившата ми жена, но дали ще ми прости

За да стигнете до същината на моята история, трябва да я разкажа от самото начало. Преди 15 години срещнах мило и прекрасно момиче. Запознахме се на едно студентско парти и започнахме да се виждаме. В нашата двойка тя очевидно беше тази, която обичаше повече. Просто ми харесваха нейните грижа и учтивост. Тя е много отговорна, а също и добра домакиня. Беше удобно да бъда около нея.

Тогава ми се струваше, че няма да намеря по-добра жена. Въпреки че не е любовта на живота ми, с нея мога да изградя силно семейство. Затова реших да не отлагам и веднага й предложих да се оженим. Тя се съгласи. Имахме тих и спокоен живот. Докато сестрата на Елена не се появи.

Марина беше на обмен в чужбина за една година. И тогава тя просто се върна. Елена реши да ни запознае. Когато я видях за първи път, разбрах, че това е жената за мен. Тя беше тази, която търсех: красива, величествена, с небесносини очи. Опитвах се да не мисля за нея. Но не издържах и й писах. Тя ми отговори. И така започна нашия романс.

Знаех, че трябва да кажа на Елена всичко, но не исках да я нараня. Все пак тя е добър човек. Случи се така, че тя сама разбра. Не вдигна скандал. Тя просто каза, че обича и мен, и Марина и затова ни пожелава щастие. След това, тя набързо подаде молба за развод и замина за чужбина. Никога повече не се прибра.

Скоро с Марина се оженихме. Родиха ни се две деца. Сега синът ми е на 12, а дъщеря ми е само на 5. Бяхме много щастливи, но преди година Марина почина. Тя претърпя инцидент, лекарите не можаха да я спасят. Бях сломен. Ако не бяха децата, нямаше да се справя.

Майка ми помага много. Но разбирам, че децата имат нужда от майка, особено дъщеря ми. Още е съвсем малка, има нужда от женски грижи. Сега все повече мисля за Елена. Спомням си колко грижовна беше. Тя може да бъде добра майка на децат ми. Намерих я в социалните мрежи. Съдейки по снимките, няма съпруг и деца. Може би тя не би отказала отново да ми стане жена.

Не постъпих добре с нея, но вече минаха много години. А децата са нейни собствени племенници. Мисля, че тя може би ще се съгласи.

Мислите ли, че си заслужава да я потърся?