НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Домашен тор, който ще накара стайните ви цветя да цъфтят буйно и...

Домашен тор, който ще накара стайните ви цветя да цъфтят буйно и ще ги предпази от вредители

0
Домашен тор за цветя от портокалови кори за буен цъфтеж

Този домашен тор за цветя ще ги накара да цъфтят буйно и да се развиват много добре. Освен това, ще ги предпази от вредители.

За да се грижите правилно за вашите растения, е важно от време на време да им осигурявате важни витамини, минерали и хранителни вещества.

Колко често трябва да подхранвате растенията зависи от самите цветя, но не е необходимо да купувате изкуствени торове за подхранване, а можете да си направите естествен продукт в домашни условия.

Един от най-простите варианти на домашен тор, който съдържа множество макро и микроелементи, необходими за растежа и цъфтежа на цветята на закрито е този от портокалови кори. Кората съдържа много калций, магнезий, азот и други полезни съединения.

За да приготвите такъв домашен тор за цветя, е необходимо да използвате прясна кора. Накиснете я в топла вода и я оставете да престои няколко дни. Ако е възможно, използвайте дестилирана или дъждовна вода. Прецедете водата, изхвърлете портокаловите кори и полейте растенията с получената течност.

Препоръчително е такова подхранване да се извършва на всеки 2 седмици, което ще ви позволи да постигнете активен растеж и цъфтеж на стайните растения.

Можете също да приготвите тор от портокалови кори, като първо ги изсушите. Изсушената портокалова кора се смила в блендер и се съхранява в затворен буркан.

Изсипете две супени лъжици от получения прах в два литра вода, разклатете и поливайте растенията веднъж на две седмици.

Прахът от портокалова кора е отличен естествен инсектицид, който може да предпази вашите растения от досадни вредители.