Черната ряпа в комбинация с мед е доказан във времето висококачествен бабин лек за кашлица и бронхит. Всъщност, има няколко рецепти, които ще напишем по-долу.

Мед и черна ряпа при кашлица и бронхит

Рецептата за приготвяне на този бабин лек за кашлица не е трудна за изпълнение. Тъй като е наистина ефективен, препоръчваме ви да го опитате.

Вземете средно голяма черна ряпа, измийте я добре и след това отрежете върха.

Използвайте тънък и остър нож, за да изрежете дупка в ряпата. Сложете две чаени лъжички мед, покрийте с предварително отрязания връх и оставете да престои така.

Не запълвайте цялата дупка с мед, защото е нужно малко свободно място, в което да се събере лечебният сироп. Оставете ряпата да престои 12 часа.

Приемайте получения сироп за кашлица до 3 пъти на ден по една супена лъжица – за възрастни, няколко минути преди хранене. Децата трябва да приемат 3 пъти на ден по 1 чаена лъжичка.

Втори начин за приготвяне на сироп от черна ряпа и мед

Трябват ви няколко черни репи. Измийте, обелете и след това ги нарежете на по-малки парченца. Залейте ги с мед. След 12 часа ще се образува сироп, който се приема преди хранене по една супена лъжица 3 пъти на ден.

Този метод на приготвяне е по-лесен, а лечебният ефект е същият. Децата приемат по 1 чаена лъжичка 3 пъти на ден.

Моркови с мед при кашлица и бронхит

Сиропът от моркови е отлично естествено средство за кашлица. Мнозина не знаят това, затова решихме да се възползваме от възможността да ви представим две рецепти за сироп от моркови, които ще ви помогнат, ако страдате от кашлица или бронхит. Сиропът се приема в количество от 3 до 4 чаени лъжички на ден.

За първата рецепта са ви необходими 250 мл пресен сок от моркови, 2 супени лъжици натурален мед и малко вода. Сварете сока от моркови заедно с меда и водата за кратко при непрекъснато бъркане. Вашият сироп е готов за консумация.

Вторият начин за приготвяне на сиропа е като нарежете ½ кг моркови на тънки кръгчета. Залейте ги с вода, колкото да ги покрие напълно. Сварете ги, докато омекнат.

Извадете ги от водата и ги пасирайте. Оставете водата, в която са се варили морковите, да изстине. След това добавете 4 супени лъжици мед и разбъркайте всичко с пасираните моркови.

Запазете си тези натурални рецепти, струва си.