НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ако ядете по две яйца редовно, ще решите следните сериозни здравословни проблеми

Ако ядете по две яйца редовно, ще решите следните сериозни здравословни проблеми

0

Ползите от яйцата за здравето са безспорни. Разбира се, не бива да злоупотребявате с този продукт, както и с всеки друг.

Най-добре е да ги ядете на закуска и то не повече от 2 броя. Без тях човек се лишава от много предимства, които предлага този безценен продукт.

Яйцата са добър източник на протеини и съдържат витамини A, D и E, B12, B2 и фолиева киселина, както и минерали като йод, желязо, калций, цинк и селен.

В допълнение, хората с нисък холестерол в кръвта могат да консумират до няколко яйца на ден.

Ползите от яйцата:

Паметта се подобрява

Жълтъкът съдържа холин, аминокиселина, ключова за предаването на малките нервни импулси, които ни помагат да помним подробности.

Например, ще си спомняте по-добре къде сте оставили ключовете на колата си или мобилния си телефон.

Изследванията показват, че достатъчното количество холин в диетата подобрява паметта и способността за бърза реакция.

Зрението се подобрява

Изследванията показват, че яйцата са богати на лутеин, витамин, който помага на зрението да остане ясно и остро.

Лутеинът се намира естествено в очната ябълка. Предпазва ретината от вредното въздействие на слънцето и намалява риска от катаракта.

Костите и зъбите стават по-здрави

Яйцата са богати на витамин D, който регулира нивата на калций и фосфор в кръвта.

Знаем, че калцият е необходим за човешките кости и зъби. Самият калций, обаче, се усвоява добре от тялото само в комбинация с витамин D.

Сред много продукти само яйцата могат да осигурят естествена комбинация от тези жизненоважни компоненти.

Консумацията на яйца също помага на тялото да абсорбира калций, което укрепва костите и предотвратява остеопорозата.

Здравето на кожата, косата и черния дроб се подобрява

Дефицитът на фолиева киселина е често срещан при жени, които не консумират адекватни количества витамин В12.

За щастие, яйцата са добър източник на този витамин. Фолиеата киселина помага за обработката на аминокиселините, необходими за деленето на клетките и образуването на червени кръвни клетки.

Рискът от сърдечни заболявания намалява

Яйцата съдържат холестерол. Но това е холестеролът, от който тялото се нуждае. Две яйца за закуска осигуряват 400 мг. Това е дневната норма за поддържане на нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система.

По-лесно е да свалите излишните килограми

Яйцата са продукт с нисък гликемичен индекс. С други думи, осигурявайки необходимото количество протеини, те не ви позволяват да трупате мазнини. Освен това, за хората с наднормено тегло 2 яйца за закуска могат да бъдат първата стъпка по пътя към отслабването.

Консумацията на яйца за закуска при нискокалорична диета ускорява загубата на тегло два пъти.

И още една страхотна новина – яйцата дават усещане за ситост, което продължава дълго време.

Стареенето на тялото се забавя

Яйцата съдържат аминокиселини, които постоянно обновяват клетките.

С напредването на възрастта нуждата ни от витамин D нараства. Препоръчителната норма за хора над 60 години е 10 мкг. Едно яйце съдържа около 0,7 мкг витамин D.

Известен факт е, че яйцата съдържат голямо количество жълти органични пигменти. Тези пигменти са богати на каротеноиди (антиоксиданти), които забавят процеса на стареене.

Имунната система става по-силна

Искате ли да запазите здравето си възможно най-дълго? Яжте яйца! Проучванията показват, че само две яйца на ден са достатъчни, за да ви предпазят от инфекции, болести и различни вируси.

Ежедневната консумация на яйца намалява риска от рак на гърдата с 18%. Аминокиселините, минералите и витамините в яйцата активират производството на естроген при жените.

Повишените нива на естроген увеличават развитието на патогени, които предотвратяват рака на гърдата.

Защита от стрес и анемия

Фолиевата киселина, която се съдържа в яйцата, има благоприятен ефект върху нервната система. Което означава, че влияе на настроението и работоспособността ни. И накрая, тази киселина е необходима за образуването на кръв, толкова необходима, че нейният дефицит може да причини анемия.

Шансовете за забременяване се увеличават

Витамин Е, намиращ се естествено в яйцата, подобрява здравето на спермата при мъжете. Експертите обясняват, че при бременните жени витамин Е се съдържа в течността, която заобикаля ембриона.

Фолиевата киселина, която също се намира в яйцата, предотвратява анемията. Фолатът е от съществено значение за развитието на бебетата по време на бременност.

Разбира се, не забравяйте, че при определени заболявания употребата на яйца е забранена. Ето защо, преди да използвате тази информация, обсъдете нейното съдържание с Вашия лекар.

Знаехте ли за ползите от яйцата?