НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Съпругът ми след развода реши да съсипе живота ми

Съпругът ми след развода реши да съсипе живота ми

0
Съпругът ми настоя за развод, а сега не ме пуска да си тръгна

Бяхме женени само година, но все още понасям последствията. Съпругът ми беше неуравновесен. Самият той настоя за развод, но сега не ме пуска да си тръгна.

Преди да се оженим, живеехме в моя апартамент. Всичко беше наред, така че не знаех, че е такъв психопат. Единственото, което забелязах е, че често звъни на майка си. След сватбата всичко се промени.

Съпругът ми настоя да се преместим при родителите му. Каза, че ще е по-добре за мен, защото няма да е нужно да отделям време за готвене и чистене. А свекървата ще ми помага с бъдещото ни дете. Всичко това звучеше странно, защото преди това не бях срещала 30-годишни мъже, които сами биха искали да живеят при майка си.

Съпругът ми общуваше предимно с родителите си. Щом се прибереше от работа, отиваше с тях в кухнята, за да си говорят. Бъбреха си до късно вечер, така че винаги заспивах сама. Неведнъж му предлагах да отидем някъде заедно, но той винаги отказваше. Родителите му щели да скучаят сами и парите не бива да се харчат просто така.

След това, се опита да ме убеди да дам апартамента си под наем. Отказах, защото се надявах, че все някога ще заживеем отделно. Когато свекърва ми разбра за това, веднага ме нападна:

“Парите няма да са излишни. Самата ти печелиш малко.”

“Изкарвам добри пари, колкото сина ти.”

“А, когато излезеш по майчинство?”

Съпругът ми ме упрекна. Каза, че нямам право да споря с майка му и да я ядосвам.

Започнах да забелязвам, че свекърва ми рови в личните ми неща. Каза, че се обличам твърде вулгарно. И когато намери презерватив в чантата ми, който стои там вече две години, се нахвърли върху мен:

„Казах ти, че ти изневерява. Тя не ходи на работа, а при друг мъж! Каква жена доведе вкъщи?” — попита тя сина си.

Тогава разбрах, че търпението ми е свършило. Опаковах нещата си и се върнах в апартамента си. Съпругът ми дори не се сети за мен цяла седмица, а след това ми изпрати съобщение:

„Подавам молба за развод“.

Просто си поех дъх и благодарих на Вселената, че не ни изпрати деца.

Свекървата започна да разказва на всички, че синът й се е развел, защото постоянно съм му изневерявала.

След развода тя взе всичко, което съпругът ми ми беше подарил, дори ми вдигна скандал в работата.

Мъжът ми започна да ме моли да се върна. Колкото и да му отказвах, той продължаваше да настоява.

Наложи се да подам жалба в полицията срещу него, защото се стигна до сериозни заплахи. Година и половина не ми дава спокойстие.

Сбиха се с новият ми приятел пред входа. Съседи дори извикали полиция. Бившият ми мъж се опита да прехвърли цялата вина върху моя приятел, но съседите дадоха показания и той не успя да заблуди никого.

Той продължава да ни тормози. Наскоро счупи стъклото на колата ми. Беше отишъл дори при родителите ми, но баща ми набързо го изгонил.

С годеника ми смятаме да се преместим. Дори се наложи да сменя номера си, за да се отърва завинаги от този психопат.

Надявам се бившият да изчезне от живота ми завинаги. Предстои ни сватба. Скоро ще ставам майка, така че нямам нужда от излишни нерви. Надявам се този път да имам повече късмет.