НАЧАЛО ЗДРАВЕ За чист черен дроб си пригответе тази домашна детокс напитка!

За чист черен дроб си пригответе тази домашна детокс напитка!

0
Детоксикираща напитка с антибактерилано действие

Тази детоксикираща напитка не само ще повиши енергията ви сутрин, но и ще ви помогне да изчистите ума си. Освен това, ще зареди тялото ви с някои от най-мощните антиоксиданти в света.

Използва се като мощно противовъзпалително средство както в китайската, така и в индийската медицина за лечение на широк спектър от стомашни и чернодробни заболявания.

Куркуминът е мощно противовъзпалително средство.

Той има силни противовъзпалителни ефекти.

За разлика от фармацевтичните продукти, които са свързани със значителни токсични ефекти (язви, намален брой бели кръвни клетки, чревно кървене), куркуминът не предизвиква токсичност.

Това биологично активно вещество се бори с възпалението на молекулярно ниво. Хроничното възпаление е причина за много заболявания. Включването на куркумин в диетата може да инхибира много от молекулите, за които е известно, че играят важна роля при възпалението.

Куркуминът може да осигури ефективно и добре поносимо лечение при възпалителни заболявания на червата.

Благодарение на неговите антиоксидантни и противовъзпалителни ефекти, много хора със ставни заболявания като ревматоиден артрит намират облекчение, когато използват куркумин.

Куркуминът има мощни антиоксидантни свойства. Той неутрализира свободните радикали. И след това, стимулира собствените антиоксидантни ензими на тялото.

Куркуминът повишава мозъчния невротрофичен фактор (BDNF). Това увеличава растежа на нови неврони и се бори срещу различни дегенеративни процеси в мозъка. Също така, е полезен при лечение на депресия.

Куркуминът може да помогне за предотвратяване на болестта на Алцхаймер.

Учените също изучават куркумина като лек за рака. Може да повлияе на растежа, развитието и разпространението на рака на молекулярно ниво.

Куркума за прочистване на черния дроб

Куркумата има много ползи за здравето и е едно от най-важните средства, използвани за поддържане и детоксикация на черния дроб. Доказано е, че активно защитава черния дроб от токсично увреждане. Освен това, възстановява увредените чернодробни клетки. В резултат на това увеличава естественото производство на жлъчка.

Подобрява цялостната функция на жлъчния мехур.

Включването на куркумата в диетата ви е страхотна идея.

Детоксикираща напитка с куркума и банан за прочистване на черния дроб

  • 1 чаша всяко растително мляко или вода
  • 1/2 чаша нарязан на кубчета ананас (по желание)
  • 2 банана
  • 2 с. л. кокосово масло
  • 1/2 ч. л. куркума
  • 1/3 ч. л. канела
  • 1/4 ч. л. джинджифил
  • 1 с. л. семена от чиа
  • 1 с. л. ленено семе
  • черен пипер на прах (за увеличаване на ползите от куркумата)

Добавете всички съставки в блендер. Разбъркайте до гладкост. По желание добавете мед.

Тази рецепта е най-добре да се консумира сутрин на празен стомах за повече ползи за здравето. Това не само ще повиши енергията ви сутрин, но и ще ви помогне да изчистите ума си.