НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Разобличих навреме свекървата, преди да е разрушила семейството ни

Разобличих навреме свекървата, преди да е разрушила семейството ни

0
Свекървата почти успя да разруши семейството ни

Съпругът ми и аз се оженихме само преди 3 години. Издържахме достойно теста на майка му. Успяхме да останем заедно.

Свекърва ми първоначално се държеше добре с мен, започна да ме нарича своя дъщеря и се сближи с мен. Много се зарадвах. Все пак, много жени се оплакват от свекървите си, а аз съм голяма късметлийка. Не бяхме приятелки, но често си говорехме и се чувахме по телефона.

Дори да ми предложат да живея с нея, бих се съгласила. В нейния дом се чувствам сигурна и спокойна. Но работата е там, че след известно време съпругът ми започна да намира грешки в мен. Живеехме заедно преди сватбата, така че не можах да разбера какво се случва. Не харесваше храната ми, не чистех добре, не подреждах нещата както трябва.

Дълго не можех да разбера каква е причината за недоволството му. Мислех, че нещата в работата са зле или просто е уморен. Когато детето се роди, съпругът започна да недоволства по-често. Упрекваше ме дори за една оставена чиния на масата. Започна да крещи за всичко.

И тогава на помощ дойде майка му. Тя чистеше, готвеше и обеща дори да повлияе на сина си. Тя се грижеше за внука си, за да мога да поспя малко или да изтичам до магазина. Понякога идваше сама, дори да не съм я повикала. Бях й толкова благодарна, че не мога да го опиша с думи.

В същото време съпругът ми продължаваше да е недоволен от мен.

Веднъж ми писна от неговите избухвания и казах:

“Ако не спреш да се заяждаш с мен, ще си събера багажа и ще си тръгна! Писна ми от твоите скандали!”

Той помисли малко и после каза, че му е писнало от мързела ми и други подобни. Както се оказа, майка му непрекъснато му говорела колко лоша съпруга съм. Нищо не умея и не се уча. Тя критикувала всяко мое действие. Кой би си помислил! Оказа се, че играе двойна игра. Свекървата почти успя да разруши семейството ни.

Съпругът ми и аз седнахме и спокойно обсъдихме всичко. Дори фактът, че оставях чехлите му в грешния ъгъл.

Дори нямаше да обърна внимание, ако майка ми не ми беше казала.

Заради свекървата съпругът ми ме мислеше за мързелива жена, която изобщо нищо не прави вкъщи. Той смяташе, че тя иска най-доброто за него.

Решихме да живеем, както сметнем за добре и да не се укоряваме един друг за дреболии. Сама вършех домакинската работа, а съпругът ми си затваряше очите за някои дребни подробности. Нещата се нормализира след като се отървахме от присъствието на свекървата. Съпругът ми вече рядко общува с майка си.