НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Не бях поканена на сватбата, но заради наследството се превърнах в любима...

Не бях поканена на сватбата, но заради наследството се превърнах в любима баба отново

0
Дъщерята на снаха ми вдигна сватба, но не ни покани

Съпругата на сина ми има дете от предишен брак. Не ми беше трудно да се разбирам добре с дъщеря й и да приема момичето като своя внучка.

След раждането на второто дете в семейството им започнах редовно да помагам в грижата за децата и се опитвах да им обръщам еднакво внимание. Взимах децата при мен и през уикендите.

Исках да имам добри отношения със съпругата на сина ми, но тя самата не искаше комуникация и аз й се обаждах само в крайни случаи. Нели понякога разговаряше с бившия си за издръжка и най-интересното е, че този мъж дори не се обаждаше на дъщеря си.

Преди около шест месеца дъщерята на снаха ми вдигна сватба. Аз и синът ми не бяхме поканени, въпреки че тя прекара по-голямата част от живота си с нас. Малко по-късно я помолих за обяснение, а тя ми отговори, че е решила да покани само близки роднини, а ние със сина ми не сме такива.

Синът ми се грижеше за нея и я възпитааше, но в крайна сметка той беше никой за нея. Но бях още по-изненадана, когато племенницата ми покани собствения си баща на сватбата, когото не беше виждала, откакто родителите й се разведоха и той плащаше само издръжка всеки месец.

Реших да не споря с никого и да не вдигам шум, за да не се развалят семейните отношения. Синът ми също реши, че е по-добре да замълчи и да забрави за тази обида.

Преди почти година наследих апартамент. Този апартамент беше много малък и определено нямаше да се настаня там, затова реших, че ще го дам под наем, защото допълнителният доход никога не е излишен.

Внучката, с която не общувам, откакто се ожени ми се обади и ме помоли да й дам този апартамент. Не се разбирала със съпруга си и не знаела къде да отиде, защото е бременна. Все пак аз съм нейна любима баба.

Не ме покани на сватбата, защото дори не съм й роднина, но щом става въпрос за апартамента, станах най-близкият й човек.

Нямам намерение да й давам апартамента. Тя сама трябва да се грижи за себе си. А аз имам нужда от допълнителни доходи.

Започнах да получавам пари от наематели, но дори и с тях не мога да живея много богато. Разбира се, някой може да ме смята за твърде отмъстителна, но все пак имам чувството, че е решила да възобнови комуникацията си с мен само заради жилището.

Дори сега синът ми се опитва да поддържа добри отношения с дъщеря си и все още е женен за снаха ми. Честно казано на негово място бих подала молба за развод.