НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Ако изключите тези електроуреди, ще спестите много пари

Ако изключите тези електроуреди, ще спестите много пари

0
Кои електроуреди консумират енергия, дори да са изключени?

Кои електроуреди консумират енергия, дори да са изключени? По-голямата част от технологичните устройства консумират енергия, когато са включени в контакта. Важно е не само за портфейла ви, но и за околната среда да ги изключвате. Зареждането на мобилен телефон, използването на лаптоп и играенето на видео игри увеличават използването на множество конектори.

Енергията, която изразходвате, когато свържете тези устройства, е по-голяма, има голямо влияние върху изменението на климата. Затова винаги трябва да изключвате превключвателя от контактите или да изключвате устройството от източника, за да намалите въздействието върху околната среда и същевременно да спестите пари. Нека да разгледаме кое технологично устройство “изсмуква” най-много пари от вас, дори когато не го използвате.

Кои електроуреди консумират много енергия, дори когато са изключени?

Това са уредите, които почти всеки има у дома и които използваме почти всеки ден. Един от тях е кафе машината, която консумира 1W, въпреки че бутонът й е изключен. Когато играете видео игри, вие използвате около 23 W. С прикрепените кабели, те използват 1 W, така че ги изключвайте, когато не ги използвате.

Зарядно за компютър и мобилен телефон

Въпреки че използването на лаптопи се е увеличило, все още има хора, които имат настолни компютри у дома и в офиса. Ако този уред е свързан към удължителен кабел за дълго време, той може да се износи и в резултат на това да изразходва много енергия, дори когато е изключен. Той консумира около 80 W, когато се използва, и до 21 W, когато е неактивен, така че се опитвайте винаги да го изключвате от контакта, когато не ви трябва. Това наистина ще ви спести доста пари.

Има хора, които имат досадния навик да оставят зарядното на мобилния си телефон в контакта за часове или дни. Спрете да го правите. Средният разход на зарядното е 0,26 W без да се използва.

От друга страна, ако към него е свързан мобилен телефон, който вече е напълно зареден, той може да консумира от 1 W до 5 W на час. Ако имате няколко мобилни телефона във вашето домакинство, разходите внезапно се натрупват.

Вашата месечна сметка за електричество може да се увеличи с до 10%. Трябва да направите същото с лаптопа, телевизор или микровълновата фурна.