НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Използвайте домашна смес вместо кола маска и самобръсначка: Космите са тънки, растат...

Използвайте домашна смес вместо кола маска и самобръсначка: Космите са тънки, растат по-бавно и не боцкат

0
Отстраняване на космите в домашни условия лесно и бързо

Само си представете, че можете да се отървете от излишните косми, без да използвате кола маска, самобръсначка или далеч не евтините депилиращи кремове. Не вярвате? Но има изключително прост, безопасен и на всичкото отгоре евтин начин. Процедурата ще отнеме около 20 минути, като вземем предвид времето за приготвяне на чудодейната смес за отстраняване на космите. Всички необходими съставки гарантирано се намират в кухнята и в домашната ви аптечка.

За да приготвите смес, чието количество е достатъчно за отстраняване космите на двете ръце, ще ви трябват:

  • сода бикарбонат – 1 с. л.
  • лимонов сок – 2 с. л.
  • паста за зъби – 1 с. л.
  • кислородна вода – 2 с. л.

Смесете содата за хляб и лимоновия сок в съд.

В резултат на реакцията съдържанието започва да се пени. Важно е да изчакате края на образуването на пяна и да оставите содата да се разтвори максимално.

Добавете пастата за зъби към сместа и разбъркайте до гладкост. След това, добавете кислородната вода и отново разбъркайте добре.

За удобство готовият спрей може да се налее в спрей бутилка. Това не е задължително условие. Можете дори да нанесете продукта върху желаните участъци от кожата с ръце. Важно е всички нежелани косми да бъдат покрити.

Оставете продукта да действа за 15 минути.

Избършете ръката с парче марля.

От взаимодействието със спрея структурата на косъма се разрушава, косъмчетата се отлепват от ръката без усилие.

Всички косми остават върху марлята. Третираните зони остават гладки за дълго време. Космите стават много по-тънки, растат много бавно и не боцкат, както след използване на самобръсначка.

Сега остава да измиете третираните зони на тялото със студена вода и след това да нанесете хидратиращ крем или лосион за тяло.