НАЧАЛО ЗДРАВЕ Домашно средство от най-мощните природни антибиотици

Домашно средство от най-мощните природни антибиотици

0
Най-мощните природни антибиотици са куркумата и медът

Най-мощните природни антибиотици, които се намират в кухнята ви са куркумата и медът. Може би използвате антибиотици от години. Те се предписват на хиляди хора всеки ден. Съгласни сме, че тези антибиотици наистина спасяват много животи. Но знаете ли колко фатални могат да бъдат за цялостното ви здраве, ако се прекалява с употребата им?

Тези две мощни естествени съставки могат да се борят срещу всеки патоген или инфекция, ако се консумират редовно. Медът и куркумата са ефективни срещу инфекциите, без да създават антибиотично устойчиви бактерии, което обикновено се случва при конвенционалните антибиотици.

Куркумата се използва в много страни за лечение на определени заболявания като респираторни проблеми, рани, порязвания, чернодробни заболявания, кожни обриви и възпаления от толкова много години.

Може да се каже, че куркумата определено е най-хранителната подправка, която съществува. Активната й съставка е куркумин. Тя е отговорна за всичките й магически свойства. Този куркумин има противовъзпалително, антибактериално и антиоксидантно действие.

Ето някои от предимствата на куркумата:

 • лекува хронични възпаления в тялото
 • повишава антиоксидантния капацитет в организма
 • намалява риска от сърдечни заболявания
 • помага за превенцията на рака
 • може да помогне на хора с артрит чрез намаляване на възпалението
 • намалява риска от мозъчни заболявания чрез засилване на мозъчния невротрофичен фактор
 • може да предотврати болестта на Алцхаймер
 • помага при лечение на депресия и тревожност
 • бори се срещу заболявания, свързани с възрастта, и забавя стареенето
 • полезна е срещу диабет
 • подсилва и подобрява имунната система
 • подпомага по-доброто храносмилане

Медът се счита за една от най-добрите здравословни храни в света. Той се използва и като естествено средство срещу много инфекции.

Има огромни ползи за здравето, които са били ценени от векове от Аюрведа. А когато се смеси с куркума, комбинацията действа като невероятен естествен антибиотик.

Медът е толкова мощен срещу бактериите, че винаги трябва да бъде първият избор, когато се сблъскате с каквато и да е инфекция, а най-хубавото е, че винаги е наличен у дома.

Много научни експерименти са доказали ефективността на меда срещу вредните патогени. Установено е също, че медът или продуктите на основата на мед могат да заменят антибиотичните кремове за лечение на изгаряния и рани.

Вместо да използвате рафинирана захар, която е опасна за здравето, консумирайте мед, който е изключително богат на полезни растителни съединения.

Свойства и ползи на меда:

 • богат на антиоксиданти
 • помага за понижаване на кръвното налягане
 • подобрява холестерола
 • помага за намаляване на триглицеридите в кръвта
 • подпомага здравето на сърцето
 • помага за бързото зарастване на рани и изгаряния
 • отличен е за лечение на кашлица и настинка
 • помага в борбата с алергиите
 • насърчава здравословното тегло

Домашно средство от най-мощните природни антибиотици:

Необходими съставки:

 • ¼ чаша суров мед
 • 1 с. л. куркума
 • ½ с. л. смлян черен пипер

Смесете суровия мед с куркумата.

Добавете черния пипер към сместа и я съхранявайте в херметически затворен съд.

Съхранявайте на стайна температура или в хладилник.

Всеки път, когато почувствате симптоми на грип или настинка, приемайте половин супена лъжица от тази смес на всеки час през първия ден и продължете да намалявате дозата от следващия ден нататък.

Можете също така, да добавите тази смес към горещо мляко и да я изпиете преди лягане.

Какъв вид мед да използвате?

Сега знаете какви невероятни ползи ви дава медът. Така че въпросът, който възниква тук, е какъв вид мед трябва да използвате? Целият този марков мед, който се предлага на пазара, не е истински мед, а само захарен сироп.

Тези търговци обработват, филтрират и пастьоризират истинския мед, което заличава всички полезни качества от него. Така че се препоръчва да се използва суров мед.

Суровият мед има много ензими, витамини, аминокиселини, минерали – желязо, цинк, магнезий, калций и калий. Суровият мед определено е най-мощната супер храна и можете да го намерите в био магазините.

Причина за използване на черен пипер с куркума

Активната съставка в куркумата, която е отговорна за повечето от нейните свойства, е куркуминът. За съжаление, куркуминът не се абсорбира лесно в кръвния поток в тялото.

По-голямата част от куркумина, който хората поглъщат, се метаболизира в тялото, преди да може да се абсорбира. Установено е обаче, че пиперинът, който се съдържа в черния пипер, може да подобри усвояването на куркумина с до 2000%. Пиперинът прави куркумина в куркумата по-биодостъпен.

Пиперинът улеснява лесното преминаване на куркумина през чревните стени в кръвта. Той също така инхибира някои чревни храносмилателни ензими, което увеличава усвояването на куркумин.

Освен това, той помага при разграждането на куркумина от черния дроб. И в двата случая пиперинът увеличава възможните ползи за здравето от куркумина.

Този златен мед може да се използва ефективно срещу настинка, грип, хипертония, напрежение, висока кръвна захар, диабет, високо кръвно налягане, екзема, артрит, сърдечни заболявания, тревожност, депресия, порязвания, рани, изгаряния и др.

Успешни проучвания показват, че лекарствата с куркума и мед стимулират производството на имунни клетки. Това води до по-добър и подобрен имунитет срещу различни заболявания.

Тези две основни съставки сами по себе си са достатъчно мощни, за да лекуват някои заболявания и ако се комбинират, могат да направят чудеса.

Комбинацията от куркума и мед може да увеличи антимикробната активност, която може да се използва срещу толкова много бактерии, които са отговорни за причиняването на инфекции при хората.

Не само е толкова полезна, но тази комбинация подобрява еластичността и хидратацията на кожата. Прави цялостния вид на кожата ви здрав и младежки.

Възползвайте се от силата на най-мощните природни антибиотици!