НАЧАЛО ЗДРАВЕ Когато коремът ви е подут или имате болки, пригответе си тази напитка!

Когато коремът ви е подут или имате болки, пригответе си тази напитка!

0
Подут корем, газове или болка Напитка, която ще ви помогне

Добре е да имате тази рецепта, защото всеки момент може да ви потрябва. Вече няма да страдате от подут корем, гадене и газове.

Въпреки че има различни лекарства и природни продукти за тези проблеми, това е едно от най-простите средства и се приготвя от съставки, които винаги имате вкъщи, така че можете да си го направите сами по всяко време.

Това природно средство е истински лек за болки в стомаха. Почти всеки втори човек през живота си се сблъсква с болки в корема, подуване и газове, като причините могат да бъдат различни. Най-често неправилното и небалансирано хранене е причината за тези проблеми.

Дехидратацията също е една от най-честите причини за гадене и подут корем. Всъщност, когато не пием достатъчно вода, токсините се натрупват в тялото ни, започвайки от червата, което ни кара да се подуваме. Като пиете вода, вие ги отблъсквате от себе си. За да направите тази напитка, ви трябват само две съставки.

Лимонът помага при стомашни болки, тъй като стимулира тялото да изхвърля токсините. Болката в стомаха може да бъде причинена от бактерии, а цитрусовите плодове убиват бактериите и карат стомаха ви да се чувства отново добре.

Лимонът има и противовъзпалително действие. Може да помогне за по-добро храносмилане и при рефлукс.

Подобрява храносмилането, а в някои случаи може да облекчи стомашните проблеми.

Дафиновият лист също е подходящо средство за подобряване на храносмилането и за лечение на храносмилателни разстройства като рефлукс, гастрит, стомашни язви и газове.

Някои от по-сложните протеини в ежедневното ни меню могат да бъдат проблем за храносмилателната ни система, особено ако нямаме достатъчно ензими, за да ги разградим, но съставките в дафиновите листа значително подпомагат този процес.

Органичните съединения в дафиновите листа са много ефективни при успокояване на разстроен стомах, облекчаване на симптомите на синдрома на раздразнените черва и дори на целиакия.

Дафиновите листа имат силен ефект върху стомашно-чревната система, като стимулират уринирането (като диуретик), което намалява токсичността на тялото.

Необходими съставки:

  • 1 лимон
  • 4 дафинови листа
  • 300 мл вода

Начин на приготвяне:

Измийте лимона с хладка вода, в която сте разтворили 1 супена лъжица сода бикарбонат. Оставете го за около 20 минути и след това го изплакнете с чиста вода.

За да премахнете повърхностните замърсявания, винаги мийте плодовете по този начин. Изстискайте лимоновия сок. Нарежете кората на ситно. Поставете лимоновата кора в тенджера, добавете дафиновите листа и залейте с вода.

Варете около 10 минути. След като изключите котлона, покрийте съда с капак и оставете напитката да престои 30 минути. След това, прецедете и добавете лимонов сок. По желание можете да добавите мед.

Изпийте цялото количество сутрин, на гладно. Пийте в рамките на 1 седмица.

Следващият месец повторете терапията с този чай за още 1 седмица.