НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Новата съпруга на бившия ми за пореден път разплака дъщеря ми

Новата съпруга на бившия ми за пореден път разплака дъщеря ми

0
Гледайки снимките на баща си, дъщеря ми се разплака

Със съпруга ми живяхме повече от 10 години заедно. Мислех, че сме едно щастливо семейство. Тогава се роди дъщеря ни и трябваше да се разкъсвам между домакинските задължения и грижите за дете.

Съпругът ми не проявяваше разбиране за това, че нямах време за нищо. Искаше, както и преди, грижа, обич, топлина и комфорт. Добре, че свекървата дойде при нас навреме и започна да помага с бебето. В противен случай бракът ни бързо щеше да се пропука.

Когато Надя тръгна на детска градина за мен беше малко по-лесно. Веднага се върнах на работа. Не мога да седя между четири стени. Животът започна постепенно да се подобрява. Спестихме малко пари, дори направихме някои по-големи покупки. Започнахме да мислим за второ дете.

Най-ночаквано съпругът ми заяви, че е подал молба за развод.

Дълго плаках, опитвах се да го убедя да не оставя детето без баща. Но той вече беше взел решение. Събра си нещата и си тръгна.

Приятелките ми ме посъветваха да не се явявам в съда, за да се забави процеса. Но не виждах смисъл да се опитвам да залепя това, което вече беше счупено.

Около шест месеца по-късно дъщеря ми каза, че татко й ни е напуснал, защото си е намерил друга леля и момиче. Попитах детето защо мисли така. Оказа се, че бившият качва снимки в социалните мрежи с настоящата си жена и нейната дъщеря. На всички снимки те са много щастливи.

Тъжно беше да гледам снимките и да си спомням как някога и ние бяхме толкова щастливи. Дъщеря ми също се почувства тъжна, защото се разплака. Гледайки снимките, тя заключи, че татко й не я харесва, защото това момиче е по-красиво. В крайна сметка баща й никога не я е гледал така.

Опитах се да я успокоя и да й обясня, че децата нямат нищо общо с това, всичко това са работи на възрастните. Съпругът ми винаги ще бъде неин баща, независимо къде се намира.

На следващия ден се обадих на баща й и го помолих да изтрие снимките, като му обясних ситуацията. Той се съгласи. Освен това, той обеща да прекара повече време с дъщеря си.

След известно време отново видях дъщеря си в сълзи. Бившият ми си изтри акаунта, но жена му редовно публикува снимки на щастливото семейство. Опитах се да обясня на бившия си мъж, че снимките нараняват детето. Той обеща да говори с жена си. Но нещата не се промениха. Тогава аз се обадих на жена му. Тя ми каза, че иска да сподели щастието си с всички и че има право да публикува, каквото си поиска.

Няма да оставя нещата така. Няма да позволя детето ми да плаче заради тях.