НАЧАЛО ТЕСТОВЕ Изберете кактус и разберете коя е тъмната страна на вашата личност!

Изберете кактус и разберете коя е тъмната страна на вашата личност!

0
Тъмна страна има всеки от нас: Разберете коя е вашата!

Всеки човек има тъмна страна, която не осъзнава и която се проявява само в критични моменти от живота. Но „тъмно, скрито“ не винаги означава „отрицателно“. Това могат да бъдат и положителни характеристики, които не са явни в реалния живот.

Разгледайте кактусите и изберете този, който бихте подарили на най-неприятния човек от вашето обкръжение!

Авторитет

Имате желание винаги да заемате лидерска позиция и да контролирате ситуацията. Обиждате се, когато мнението ви не се слушва и съветите ви не се следват. Реагирате на подобни ситуации твърде емоционално и тогава сами не разбирате какво ви е ядосало толкова.

Но тази черта на характера също има сериозен потенциал. Ако се научите ясно да формулирате мнението си и да го споделяте с другите, без да нарушавате техните граници, можете да разрешите сериозни проблеми.

Егоизъм

Във всяка ситуация се опитвате да намерите нещо полезно за себе си. Вие сте прагматик и за вас е важно вашият интерес да присъства във всяка комуникация. Моментните ползи ви носят малка радост, защото искате нещо повече.

Ако вземете предвид интересите на другите, резултатът ще бъде по-осезаем и приятен, защото ще получите и благодарност от другите.

Приказливост

Наслаждавате се на процеса на комуникация, без да мислите много за съдържанието. Това качество се основава на общителността, от която всеки има нужда.

Ако се научите да премервате думите си, да слушате и анализирате реакцията на събеседника, можете да постигнете много.

Лекомислие

Можете да промените мнението и гледната си точка в зависимост от ситуацията. От една страна, имате естествена гъвкавост и адаптивност, от друга страна, околните може да не ви приемат на сериозно.

Това ви помага да не превръщате малките неща в проблеми. Повече лекомислие, както се казва, по-малко стрес.

Любопитство

От една страна, вие се стремите да научите нещо ново и това ви развива, от друга страна, понякога нарушавате границите и правото на личен живот на другите. След като се научите да правите разлика между вашите граници и тези на другите, ще успеете да наблюдавате нюансите на настроението си, интереса към живота и така ще черпите допълнителна сила и ресурси.

Наглост

Това е умението да говорите за своите мисли и нужди без лицемерие. Разбира се, това не винаги е приятно за другите.

Ако си позволите малко креативност и независимост, но анализирате реакцията на хората, с които общувате, и своевременно коригирате поведението си, тогава това качество може да се превърне във ваша достойна черта.

Ревност

Това е проява на собственически инстинкти. Вие проявявате ревност не само къмлюбимите хора, но и към всички, с които общувате. Вие сте много чувствителни, емоционални и виждате през хората, но трябва да наблюдавате по-добре емоциите си.

“Ревността е отрова: в малки дози тя възбужда любовта, в големи дози, убива.”

Опитайте се да развиете критично мислене и да предвиждате резултата от вашите думи и действия.

Съмнение

Прекомерно тревожни сте по различни причини. За вас е важно всичко да е идеално, така че сте в напрежение и тревога, докато свършите задачата си. Това затруднява наслаждаването на процеса.

Свикнете да осъзнавате смущаващите мисли и да ги преформулирате в положителни.

Инфантилност

Проявявате наивност и нежелание за поемане на отговорност. Или се надявате на другите, или чакате чудо и подарък от съдбата. Спонтанни сте и хората около вас харесват това. Въпреки това, растежът е необходим, за да живеете пълноценно собствения си живот.

Започнете с малко. Във всяка ситуация си задайте въпроса: “Какво мога да направя?” Важно е да има умереност във всичко.

Коя е вашата тъмна страна?