НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Защо е важно да рестартирате телефона си редовно?

Защо е важно да рестартирате телефона си редовно?

0
Защо да рестартирате смартфона си Има няколко причини

Защо да рестартирате смартфона си? Това му позволява да работи много по-добре.

Мобилният телефон е много повече от високотехнологичен предмет. Позволява изпращането на имейли, видеоклипове и снимки.

Но той трябва да бъде изключван, най-малкото рестартиран. Това го знаят малко хора.

Днес ще разберете как да удължите живота на телефона си.

Понякога е необходимо да зареждате телефона си няколко пъти през деня. Следователно зарядното устройство е първото нещо, което слагате в чантата си.

Вече сте забелязали, че независимо от нивото на заряд, понякога вашият телефон блокира. Той вече не изпълнява действия, които обикновено извършва за половин секунда.

Защо да рестартирате смартфона си?

Вашият смартфон е съкровищница от технологии и мултитаскинг. За целта се нуждае от добра връзка и безупречна батерия. Но, ако има бъг, намирането на снимка или търсенето в мрежата става много бавно. Търсили ли сте начин за отстраняване на проблема?

Решението е да изключите и да рестартирате телефона си.

Изключването на смартфона му позволява да работи по-добре.

Вашият смартфон вече не трябва да извършва всички т. нар. “фонови” задачи като актуализиране на съобщения, приложения и т.н. Освен това, се нуждае от операционна система и актуализации. Както и за вашия компютър, тези актуализации се нуждаят от рестартиране, за да влязат в сила.

Освободете буферната памет на вашия смартфон, трик, който гарантира по-доброто му функциониране.

Затова, без да чакате да се появи грешка, е препоръчително да изключвате и рестартирате телефона си поне на всеки два дни.

Плъзнете страниците към горната част на екрана, ще ги накарате да изчезнат и ще изпразните буферната памет. Това е първото нещо. Като изключите и рестартирате, ще извършите същата процедура, но този път за всички функции.

Колко често трябва да рестартирате телефона си?

Няма нужда редовно да рестартирате новите смартфони, тъй като те имат усъвършенствани алгоритми, които гарантират добра стабилност. Но инсталирането на много приложения може да причини смущения. За да се избегне това, се препоръчва рестартиране на устройството на всяко тримесечие.

Трябва ли да изключвате телефона си?

Има различни причини да изключвате вашия смартфон от време на време.

Първо, това ви позволява да оптимизирате живота на батерията, като намалите броя на циклите на зареждане. Освен това, е добре да знаете, че редовното изключване на телефона ви помага да коригирате грешки или неизправности. Освен това, ви дава възможност да си починете от технологиите и да се съсредоточите върху други неща. И накрая, изключването на мобилния ви телефон, докато спите или когато не ви трябва, ви спестява малко електричество!

Помислете и за “самолетния режим”, добре е за вашия смартфон.

Противно на това, което подсказва името му, „самолетният режим“ може да се използва извън самолета. Облекчава вашия смартфон. Няма повече входящи обаждания, геолокация, имейли и други съобщения. Все пак можете да гледате изтеглени видеоклипове, да работите с текстообработваща програма и други.

Той блокира фоновите актуализации и прекъсва връзката с мрежите. Влизането в среща не в „тих режим“, а в „самолетен режим“ ви носи концентрация и спокойствие, но и ще е полезно за вашия смартфон.

Както видяхте, изключването и рестартирането на вашия смартфон е необходимо. Освобождава буферната памет и помага на телефона ви да инсталира нови функции. Така че, придобийте навика да го оставяте да си почива.