НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Сложете сол в спалнята: Това решава проблем, който мнозина имат у дома

Сложете сол в спалнята: Това решава проблем, който мнозина имат у дома

0
Сол срещу влага Изспете я в купичка и ще решите проблема

Солта е основна съставка, намираща се във всеки дом. Тя може да бъде полезна и извън кухнята, по-специално като я сложите в спалнята си. Използвайте едра сол срещу влага.

Как солта абсорбира влагата?

Солта е хигроскопично вещество, тоест има способността да абсорбира влагата от въздуха и водата по естествен път. Това се дължи на нейните йонни свойства и силните сили на привличане, които упражнява върху силно полярните водни молекули. Този процес позволява на солта да съхранява влага и по този начин да я поддържа в твърдо състояние, дори ако околната среда е влажна. Това свойство може да се използва за намаляване на влажността в дадено помещение чрез използване на каменна сол като естествен, нетоксичен, евтин и лесен за намиране и използване обезвлажнител. Трябва също да се отбележи, че може да добавите оризови зърна в съда.

С какво солта може да бъде полезна във вашата спалня?

Помага за борба с гъбичките и мухъла във вашата стая. Мухълът е гъба, която вирее във влажни места. Следователно водата, въздухът или насекомите пренасят спорите, които се отделят от плесените.

Едра сол срещу влага

Едрата сол помага в борбата с влагата, като намалява нивото на влажност в стаята, независимо дали е вашата спалня или друга стая в дома ви.

Напълните купа с едра сол и я поставете под леглото си. Тя ще абсорбира влагата, която е източник на мухъл.

Не забравяйте обаче редовно да подменяте едрата сол, за да не загуби ефективността си.

Едра сол в хладилника

Влага може да има и в хладилника. Това може да бъде вредно за вашето здраве, тъй като микроорганизмите замърсяват храната. Освен това, има вероятност да излъчва неприятни миризми.

За да се преборите с това, разрежете празна пластмасова бутилка наполовина и изсипете 150 грама едра сол в едната от двете половини. Влагата ще се абсорбира и въздухът във вашия хладилник ще бъде пречистен.

Както вече разбирате, поставянето на едра сол под леглото не е суеверие. Това е съвсем просто действие, което ви позволява да се борите с влагата в дома ви.