НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Тази смес с лимонов сок ще направи петите ви гладки като на...

Тази смес с лимонов сок ще направи петите ви гладки като на бебе

0
Употреби на аспирина в домакинството и за красотата

Има различни употреби на аспирина в ежедневието. Ще ви запознаем с някои от тях в днешната статия.

Ако във вазата с цветя разтворите таблетка аспирин, тогава цветята ще запазят красотата и свежестта си за по-дълго време.

С помощта аспирин можете да подобрите структурата на почвата. И по-подробно, почвата с ниска киселинност, заразена с гъбички, може да бъде „излекувана“ с аспирин. Достатъчно е да разтворите таблетка в литър вода и да я изсипете върху „проблемното“ легло.

Можете да опитате да запалите кола с изтощена батерия. Поради реакцията на аспирина с електролита ще настъпи краткотрайно зареждане на акумулатора, което може да е достатъчно за стартиране на автомобила.

С помощта на аспирин можете да премахнете петна от пот. Накиснете ги с разтвор (2 таблетки на половин чаша вода). След три часа изперете дрехата.

Паста от аспирин и вода лекува акне. Аспиринът облекчава зачервяването за 2-3 минути. Ако е необходимо, повторете процедурата. След като сърбежът отшуми, измийте със сапунен разтвор.

Напуканите пети също се лекуват с аспирин. Необходимо е 5-6 таблетки да се стрият на много фин прах и да се смесят с лимонов сок. За да получите паста, трябва да добавите малко вода. Намажете петите и увийте краката си с фолио. След 5-10 минути можете да изтъркате проблемните зони с пемза.

Ако сте били ухапани от комар, аспиринът също ще ви помогне. В този случай намокрете ухапаното място с вода и сложете стрит аспирин.

Всеки знае, че водата с по-високо съдържание на хлор, например в басейна, влияе зле на боядисаната коса. Ако не искате да промените цвета на косата си, след като посетите басейна, нанесете на косата си разтвор на аспирин (6 таблетки на чаша вода) и я измийте с любимия си шампоан след 15 минути.

Обикновеният аптечен аспирин е напълно способен да замени химическия пилинг. Тези, които имат мазна кожа с черни точки, могат да се убедят в ефективността на този пилинг. Редовната и продължителна употреба на подходяща маска помага да се отървете от акнето, предотвратява появата на възпаления, избелва кожата, свива разширените пори и изглажда малките повърхностни бръчки. В зависимост от състоянието на кожата, можете да комбинирате аспирин със заквасена сметана или мед, както и да променяте концентрацията на аспирина. Стрийте добре 1-2 таблетки аспирин и ги смесете със супена лъжица заквасена сметана. Навлажнете една таблетка аспирин с вода, докато омекне напълно и добавете 1 лъжичка мед.

Нанесете маската върху почистена и леко влажна кожа и оставете за 5-10 минути, след това нежно масажирайте лицето за 1-2 минути, след което изплакнете маската и нанесете хидратиращ крем. Зашеметяващ ефект може да се постигне, ако повтаряте тази процедура два пъти седмично.

Знаехте ли за тези полезни употреби на аспирина?