НАЧАЛО ЗДРАВЕ Често ли ви сърби кожата? Ето какъв симптом е това!

Често ли ви сърби кожата? Ето какъв симптом е това!

0
Сърбяща кожа може да се появи при следните случаи

Често ли страдате от сърбяща кожа? Това явление може да бъде причинено от лошо функциониране на червата.

Чревните проблеми се проявяват най-вече чрез нарушения на изпразването, но разчитането само на тези симптоми може не винаги да е точно. Доказано е, че чревните проблеми могат да се проявят и по друг начин!

Ако страдате от описаните по-долу симптоми, трябва да посетите лекар.

Слаби кости

Честите счупвания могат да бъдат причинени от остеопороза, друга причина могат да бъдат чревни проблеми. В този случай стомахът съдържа твърде много киселина, калций и магнезий.

Настъпва недостатъчното им усвояване, което води до чупливост на костите. Също така е важно витамините К и В12 да се образуват в дебелото черво и е необходимо да се грижим за бактериалната флора.

Период на повишена умора и чувство на безпокойство

Чревните проблеми също могат да повлияят на настроението ни. Знаете ли, че има нерв, който свързва червата с мозъка?

Следователно неправилно функциониращото храносмилане също може да повлияе на цялостното ни благосъстояние. Когато не се чувствате добре, пийте много вода, яжте повече зеленчуци и опитайте кисело мляко или кефир – той има много благоприятен ефект върху червата!

Сърбяща кожа

Това е най-изненадващият симптом на чревни проблеми. Особено тези, които страдат от синдром на раздразнените черва, трябва да внимават с какво се хранят, защото някои храни могат да предизвикат алергична реакция.

Наблюдавайте как тялото ви реагира на определени храни.

Свръхчувствителността на кожата може да бъде причинена и от стрес, на който червата ни реагират бързо.

Слаби и чупливи нокти

Това не е само естетически проблем, но също така означава, че тялото ни няма достатъчно хранителни вещества. Това, което нашите черва абсорбират, се отразява напълно на външния ни вид. Неправилно функциониращите черва не са в състояние да абсорбират толкова хранителни вещества, от колкото тялото ни наистина се нуждае.

Подут корем

Подутият корем обикновено е симптом на алергии. Също така, внимателно следете какви храни ядете.

Бели изпражнения

Определено не пренебрегвайте този симптом, тъй като той е една от основните прояви на синдрома на раздразнените черва и чернодробни проблеми. Не пренебрегвайте това, което тялото ви казва!