НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Почистете ютията до блясък: Домашно средство, което премахва нагара напълно

Почистете ютията до блясък: Домашно средство, което премахва нагара напълно

0

При нагар по ютията ви можете да действате по няколко начина. Те ще ви помогнат да възстановите първоначалния й блясък. Изберете най-подходящия за вас!

Сода бикарбонат

Разтворете 3 супени лъжици сода за хляб в чаша вода. Потопете кърпа в получения разтвор и изтъркайте с нея студената плоча на ютията. Накрая я избършете с влажна гъба и суха кърпа.

Оцет

Подходящ е както за премахване на варовикови отлагания от вътрешността на ютията, така и за почистване на нагар по ютията. Разредете трапезен оцет с вода в съотношение 1:1. Потопете кърпа в получения разтвор и изтъркайте с нея студената плоча на ютията. След това, потопете клечка за уши в разтвора и почистете отворите за пара. Накрая избършете гладещата повърхност на ютията с гъба, напоена с чиста вода и суха кърпа.

Кислородна вода

Накиснете памучен тампон в кислородна вода и изтъркайте с него леко нагрятата плоча на ютията. След това, потопете клечка за уши, за да почистите отворите за пара. След това, не забравяйте да почистите повърхността с чиста вода и да я избършете със суха кърпа.