НАЧАЛО ЗДРАВЕ Японско упражнение, което премахва болката веднага чрез натиск върху определена точка

Японско упражнение, което премахва болката веднага чрез натиск върху определена точка

0
Премахване на болката с японско упражнение джин шин джицу

Джин шин джицу е древно японско упражнение за премахване на болката. Това става почти веднага чрез прилагане на натиск върху определени точки.

Основава се на принципа, че потокът на енергия в тялото ни понякога може да бъде забавен или възпрепятстван от физически, умствени и емоционални бариери. Натискът върху ръцете може да помогне този поток да бъде плавен в определени точки.

Това упражнение за премахване на болката действа при всички.

Палец – стомах и далак

Натискането на този пръст помага за облекчаване на болки в корема, главоболие и кожни проблеми. Намалява стреса, нервността и безпокойството на емоционално ниво.

Показалец – бъбреци и пикочен мехур

Помага за облекчаване на храносмилателни оплаквания, болки в мускулите, гърба и зъбобол. От духовна гледна точка помага за намаляване на страха и срамежливостта.

Среден пръст – черен дроб и жлъчен мехур

Повлиява кръвното налягане, умората, менструалните болки, зрението и проблемите, свързани с кръвта. Регулира гнева, промените в настроението, нервността и горчивината на емоционално ниво.

Безименен пръст – бели дробове и дебело черво

Помага при проблеми с дишането, храносмилателни разстройства и проблеми с ушите. На духовно ниво помага да прогоним негативността, тъмните мисли, страха, отхвърлянето, тъгата и депресията.

Кутре – сърце и тънки черва

Има добър ефект върху здравето на сърцето и костната система. Справя се с липсата на самочувствие, песимизма и липса на енергия на емоционално ниво.