НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Ето каква е причината да се будите в едно и също време...

Ето каква е причината да се будите в едно и също време през нощта

0
Събуждането през нощта е свързано с определена емоция

Събуждането през нощта е свързано с определена емоция. Традиционната китайска медицина се фокусира върху връзката между тялото и ума и твърди, че всички имаме вътрешен часовник. Въз основа на това може да се каже кой орган функционира с най-висока ефективност през денонощието и с каква основна емоция може да се свърже това.

Събуждането през нощта разкрива много за функцията на вашите органи и емоционалното ви състояние.

21:00-23:00 часа – Хормонална система

През този период се регулира хормоналният баланс. В този случай тялото се рестартира за следващия ден. Това е най-доброто време за заспиване.

Ако ви е трудно да заспите по това време, има голяма вероятност нивото на кортизола (хормона на стреса) да е високо. Важно е да обърнете внимание на правилната храна и да въведете медитацията преди лягане в рутината си.

23:00 – 01:00 часа – Жлъчен мехур

Малък орган с крушовидна форма, разположен под черния дроб. Той съхранява жлъчката и помага за разграждането на мазнините по време на храносмилането. Жлъчният мехур е отговорен за самочувствието и вземането на решения.

Ако не можете да спите, жлъчният ви мехур вероятно е изтощен, което води до лошо самочувствие и самооценка.

Ако се будите по това време, вероятно се чувствате обезсърчени за нещо и се съмнявате в своята стойност. Важно е редовно да практикувате мантри за самоутвърждаване.

01:00 – 03:00 часа – Черен дроб

Черният дроб е отговорен за добрия кръвен поток, емоционалния и енергийния поток. Черният дроб е свързан с гнева.

Ако забележите, че редовно се събуждате по това време, вероятно потискате сериозен гняв или разочарование.

03:00 – 05:00 часа – Бели дробове

Белите дробове са отговорни за потока на чи (животворна енергия) в тялото и осигуряват имунна защита. Вдъхновение, тъга, скръб и траур са свързани с този орган.

През този период токсичните вещества се изчистват от белите дробове, помагайки на тялото да се освободи от физическата и емоционална негативност. Ако забележите, че се събуждате по това време, душата ви е обременена от голяма скръб.

05:00 – 07:00 часа – Дебело черво

Дебелото черво включва физическо и емоционално освобождаване. Подобно на белите дробове, дебелото черво помага за освобождаване от емоционален стрес и безпокойство.

Ако установите, че се събуждате сами по това време, вие сте под емоционален блокаж или сте заседнали в дадена ситуация.