НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ставам на 57 и не знам какво е болка. Изяждам 7 тиквени...

Ставам на 57 и не знам какво е болка. Изяждам 7 тиквени семки на гладно

0
Ползи от тиквените семки за здравето и красотата

Какви са невероятните ползи от тиквените семки? Установено е, че тиквените семки имат много лечебни свойства, най-важното е да знаете как да ги използвате.

Ползи от тиквените семки

Тиквените семки са богати на омега 3 и витамин Е. Тези вещества са полезни за здравето на кожата, косата и ноктите.

Тиквените семки съдържат фитоестрогени, които са подобни на женските хормони. Следователно приемът на тиквени семки удължава младостта и поддържа женското здраве. Освен това, тиквените семки могат да намалят риска от рак на гърдата.

Тиквените семки са много полезни и за младите хора. Лекуват кожни обриви и акне. Подобен ефект се дължи на съдържанието на цинк. Дефицитът на цинк е причина за много кожни проблеми. За целите на профилактиката е достатъчно да приемате 1 супена лъжица тиквени семки на ден.

Използването на тиквени семки намалява киселините. Ако ви прилошава при пътуване, носете няколко тиквени семки в чантата, сдъвчете ги и пътуването ще мине леко. Тиквените семки значително намаляват усещането за повръщане по време на бременност.

Семките също са доста успешни в борбата с паразитите.

В тиквените семки се съдържа фосфор. Той е много важен не само за мозъка, но и за ставите. Този продукт може да укрепи костите, ставите и гръбначния стълб.

Цинкът, съдържащ се в тиквените семки, лекува простата и безплодие при мъжете. Освен това, повишава сексуалната активност. Намалява желанието за алкохол.

Съдържат триптофан, аминокиселина, която произвежда серотонин в тялото, хормонът на щастието. Не е чудно, че в Азия, когато работят извънредно, ядат тиквени семки, за да избягат от депресия.

Тиквените семки са доста чувствителни към термична обработка.

Накиснете тиквените семки във вода. Покрийте с тензух и оставете за 2 нощи на тъмно. Сменяйте водата веднъж на всеки 12 часа. Използвайте ги за салати.