НАЧАЛО ТЕСТОВЕ Видове бъркотии в дома, които показват характера на човек

Видове бъркотии в дома, които показват характера на човек

0

Когато посещаваме приятели, обръщаме внимание на мебелите, тяхното разположение, декор, забелязваме книгите на рафтовете и т.н. Но специалистите са убедени, че бъркотията ще разкаже за домакина всичко, което той би искал да скрие от нас. Характерът на човек се проявява чрез бъркотията в различните помещения в дома.

Антре

Ако видите чанти, чадъри, ръкавици и др., хвърлени в антрето, това е очевиден знак, че човек не иска да общува с никого, сякаш се затваря от другите. Може да се предположи, че човек страда от хронична умора, иска да отхвърли всички задължения и да си почине.

Кухня

Шкафове, които не се затварят, планини от неизмити чинии и петна по масата разказват, че домакинът има нестабилно емоционално състояние. Този човек може да страда от натрапчиви мисли, депресия и тревожност.

Може би той просто не иска да чисти, не му е приоритет всеки ден да мие чиниите. Такъв човек живее за деня.

Маса

Ако човек има идеален ред в дома и неподредена маса, то той е перфекционист, който иска да създаде впечатление за перфектното малко момченце или момиченце, въпреки че не е.

Бюро

Различаваме няколко ярки индивидуалности по начина, по който организират пространството на работното място.

Ако бюрото е пълно с ненужни предмети, човекът е или креативен или иска да отложи почистването за по-късно. Ако нещата са подредени по размер/цвят, собственикът им се стреми да контролира всичко и страда от повишена тревожност.

Легло

Ако леглото прилича на експлозия след атомна бомба, собственикът му преживява дълбока лична криза: раздяла с любим човек, семейни проблеми и др. Леглото, като интимно и романтично място, е отрупано с вещи, храна, книги и т.н., което показва тъгата и самотата на мъжа или жената.

Прозорци/первази

Ако по прозорците или перваза на прозореца има прах в продължение на седмици и човек упорито не иска да го избърше, може да се предположи, че той е дълбоко депресиран и откъснат от външния свят. Човек живее в миналото и не иска да погледне към бъдещето.

Балкон или гараж

Бъркотията на балкона свидетелства за страховете и илюзията за сигурност.

Нежеланието на човек да изхвърля стари неща е признак за невротичен характер. Такъв човек страда от трудности при вземането на решения.

Целият апартамент

Ако човек сякаш поддържа къщата чиста, но понякога прави бъркотия, това е знак за неговия бунт срещу света около него, отхвърляне на нещо или нежелание да се примири с нещо. Нежеланието да се гладят дрехите е проява на пасивна агресия и гняв, които човек потиска в себе си.

Психолозите са убедени, че честото почистване наистина може да успокои разклатените нерви, ако се подходи към него конструктивно. Разбира се, почистването няма да реши проблема, но ще помогне да го погледнете по различен начин.

Чистенето в 02:00 сутринта или в 07:00 сутринта е признак на перфекционизъм и пълен контрол и не става дума за терапия.

Характерът на човек се разкрива от начина, по който подрежда дома си.