НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Къде точно ви боли главата? Ето какво означава тази болка!

Къде точно ви боли главата? Ето какво означава тази болка!

0
Причини за главоболието: Обърнете внимание на този симптом

Има различни причини за главоболието. Но то може да сигнализира за заболяване на друг орган. Този ранен сигнал ви дава възможност да се възстановите много по-бързо, ако му обърнете внимание навреме.

Точно както състоянието на ноктите показва състоянието на вътрешните ви органи или както натискът върху стъпалата или дланите влияе върху определени точки от тялото ви, главата ви също може да покаже дали някъде има проблем.

Според аюрведичните учения мястото на болка предупреждава за заболяване на съответния орган.

Числата на фигурата показват къде най-често се появява главоболието. Ако погледнете органа или частта от тялото, с които е свързано глаоболието, ще разберете кой лекар трябва да посетите спешно и какви предпазни мерки трябва да вземете за вашето възстановяване.

Причини за главоболието:

Номер 1 – кариес, възпаление на венците

Боли ли ви челюстта? Вероятно имате кариес или гингивит на заден план. Направете незабавен обстоен стоматологичен преглед.

Номер 2 – подкисляване на организма

Повтарящата се болка около очите ви кара да преосмислите и да промените диетата си. Посетете добър диетолог и го помолете за съвет как да възстановите здравословния киселинно-алкален баланс на тялото си.

Номер 3 – стомашни оплаквания

Честата болка около клепачите показва стомашни заболявания. Прегледайте се и сменете спешно хранителните си навици.

Номер 4 – гастрит

Главоболие, което се развива над веждите, предупреждава за гастрит. При гастрит процесът се разпространява не само в лигавицата, но и в по-дълбоките слоеве. Посетете спешно Вашия лекар.

Номер 5 – язва

Болката в предната част на челото показва язва, развиваща се в тялото (т.е. във вътрешните органи или външната, видима част на тялото).

Номер 6 – проблеми с червата

Ако главата ви боли най-често в предната част на главата, това може да показва различни заболявания на червата. Ще е необходимо да промените хранителните си навици. Започнете да практикуате йога!

Номер 7 – инфекция на пикочните пътища

Главоболието, което се появява малко по-високо, предупреждава за инфекции на пикочните пътища. Разберете какво не е наред възможно най-скоро и се лекувайте.

Номер 8 – бъбречни проблеми

Честото мигренозно главоболие в средата на върха на главата може да показва заболяване на бъбреците. Не го пренебрегвайте, разберете каква болест е атакувала един от най-важните ви органи. Вярно, че са два, но не разчитайте на това.

Номер 9 – заболявания на уретрата

Болката в задната част на главата може да показва развитието на заболявания на уретрата.

Направете си изследвания на кръв и урина.

Номер 10 – невралгия

Болката в задната част на врата може да показва невралгия.

Номер 11 – Катаракта

Болката, излъчваща се към слепоочието, може да предупреждава за катаракта. Това дори може да доведе до пълна слепота. Отидете на офталмолог и поискайте съвет как да забавите процеса с прием на витамини и антиоксиданти.

Номер 12 – Дисфункция на мозъка и нервната система

Това може да се покаже от болка над слепоочието.