НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Домашен препарат за отпушване на мивката

Домашен препарат за отпушване на мивката

0
Домашен препарат за отпушване на мивката бързо и лесно

Домашен препарат за отпушване на мивката ще ви помогне, когато нямате време да викате водопроводчик. Съставките вече ги имате в шкафа.

В нашето семейство по-голямата част от физическата работа се извършва от съпруга ми. Когато мивката се запуши, той веднага демонтира сифона и почиства тръбите.

Съпругът ми замина в командировка и всички отговорности за къщата и отглеждането на децата паднаха на моите плещи.

Всичко беше наред, вършех си работата доста добре. Дойде обаче моментът, в който тръбите в кухнята се запушиха и водата започна да се оттича много бавно.

Ако проблемът не се реши веднага, тогава много скоро тръбите ще се запушат напълно и водата ще спре да се оттича.

Така че, се обадих на водопроводчик.

Почисти тръбите за минути. Оказа се, че запушването е незначително и викането на водопроводчик в такъв случай е загуба на пари.

Той ми сподели трик, който лесно премахва запушванията от мивката. Дори дете може да се справи.

Смесете половин чаша препарат за миене на съдове (можете да вземете най-евтиния) и половин чаша белина, също най-евтината.

Получената смес трябва да се излее в канала на мивката и да се остави за една нощ. На сутринта пуснете гореща вода за няколко минути.

Тръбите ще бъдат напълно почистени. Този метод може да се използва не само за почистване на запушването, но и като превенция.

Ако запушването не е сериозно, благодарение на този домашен препарат за отпушване, можете напълно да забравите за разглобяването на сифона и ръчното почистване на тръбите, той ще ги почисти перфектно само.